JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest O17-1 laat Barneveld ontsnappen

Zondag 27 maart 2022

Na een weekje vrij, stond zaterdag de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het progamma. Met een graad of 18 was het goed toeven aan de Bosstraat. Dat de wedstrijd om 16.00 uur begon weerhield de supporters er niet van om onze jongens aan te moedigen. Dus: het was weer lekker druk langs veld 2.

Toch begonnen we de wedstrijd met een tegenvaller, want onze aanvoerder Pelle kon niet deelnemen aan de wedstrijd en viel uit in de warming-up.

We begonnen zaterdag met een iets ander systeem dan dat we gewend waren. We begonnen in een 5-3-2-systeem om het onze tegenstander moeilijk te maken. Vandaag was Barneveld 017-1 de tegenstander, en dat was een tegenstander die niet mocht worden onderschat. Met een overwinning en een gelijkspel was ook Barneveld goed begonnen in deze competitie.

Soest schoot uit de startblokken, want na vijf minuten verdween een voorzet van onze buitenspeler Tom ineens achter de doelman, en zonder dat die het zelf wist bracht hij de 1-0 voorsprong op het bord. Een goed begin en een enorme boost aan de beginfase van de wedstrijd.

Soest stond in de organisatie heel goed en Barneveld kwam er niet of nauwelijks doorheen.

De laatste linie met Olivier en Timo en aanvoerder Dirk gaf geen ruimte weg en stond als een huis. De kansen die Barneveld kreeg daar kregen ze onze keeper David op hun pad.

De op de flanken spelende Dani en Micheal bestrijken de hele linker- en rechterkant en zij zorgden dat de tegenstander niet of nauwelijks gevaarlijk werd. Ze speelden een ijzersterke wedstrijd allebei. De middenvelders Tjeerd Gijs en Levon maakten veel meters om de tegenstander vast te zetten. Aanvallers Tom en Boele maakten het de  de laatste linie heel moeilijk en zorgden voor veel onrust. Dit alles was te zien door de goede wisselwerking in het team.  We kregen nog een eental mogelijkheden op de 2-0. De grootste was voor Dani, die heel goed druk zette en 1op1 op de keeper de bal overschoot.

Ruststand was 1-0 voor de thuisploeg.

Na de rust begon Barneveld iets beter dan wij, Soest liep te ver  achteruit en maakte het zichzelf moeilijk. Barneveld werd daarin niet echt gevaarlijk, maar had wel veel balbezit. Na een kwartier werden onze jongens weer beter en duels werden weer gewonnen, de slag op het middenveld werd gewonnen en we kwamen weer tot aanvallen. De 2-0 hing in de lucht. Levon, Dani en Tjeerd waren dichtbij, maar troffen geen doel.

Met wat wissels probeerden we verse krachten binnen de lijnen te brengen. Julian, Lucca en Kai kwamen erin voor Gijs, Olivier en Tom.

Vijftien minuten nog op de klok, Voor Barneveld hadden we op dat moment niets te vrezen, want gevaarlijk werden ze niet in balbezit. Tot aan 12 minuten voor tijd. Een aanval over links werd voorgegeven, waarbij onze keeper de bal probeerde weg te stompen, dat deed onze keeper ook, maar in de voeten van een speler van Barneveld. Deze kon de bal daarna rustig in het lege goal schuiven, 1-1. Een doelpunt uit het niets voor de bezoekers, maar extra zuur voor onze jongens.

Niks aan de hand zou je zeggen.

Na de aftrap kregen we weer twee kansen op de 2-1, maar twee goede reddingen, op schoten van Micheal en Dani, van de keeper van Barneveld stond een voorsprong in de weg.

Acht minuten voor tijd kregen we de deksel op de neus en kwam Barneveld op een 1-2 voorsprong en telt de voetbalwet als je zelf niet scoort, dan krijg je hem om de oren. En dat gebeurde zaterdag precies in deze wedstrijd.

Nog zeven minuten maar de klap was goed zichtbaar bij onze boys, we probeerde nog alles te geven, maar we konden niks meer creëren. Tot onze ergenis werd het in de slotminuten nog 1-3 door een communicatiefout tussen verdediging en keeper.

Zo ging Barneveld met drie punten richting hun sportpark.

Een onnodig verlies op de eigen Bosstraat, maar we mogen erg trots zijn op de ploeg en op de wedstrijd die ze hebben neergezet. De supporters hebben een goede en strijdend JO17-1 gezien.

Dit biedt perspectief na de volgende wedstrijden die we de komende weken spelen .

Volgende week spelen we in Harderwijk tegen VVOG 017-1 en proberen we weer de drie punten mee te nemen naar de Bosstraat

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur