JO17-1 met vijfklapper langs VVOG

Zondag 03 april 2022

Waar op vrijdag nog de velden allemaal wit waren en op vrijdagavond de eerste wedstrijden al werden afgelast vanwege de sneeuw, was het voor ons afwachten of het voetbal door zou gaan. Maar na een goede nachtrust kregen we toch het bericht dat we gewoon richting Harderwijk konden om onze wedstrijd te spelen tegen VVOG 017-1. De dag begon voor ons niet zoals we gehoopt hadden, want in de vroege ochtend kregen we een berichtje dat onze verdediger Dirk een klein ongelukje heeft gehad met zijn fiets in de avond ervoor. Dirk kon niet meedoen deze wedstrijd.

Maar zonder Dirk moesten we toch richting Harderwijk, daar aangekomen op het mooie sportpark De Strokel kwamen we erachter dat we op natuurgras onze wedstrijd moesten spelen. Het was een knollenveld met veel kuilen en gaten en hier moesten wij zien om de punten mee te nemen naar de Bosstraat. Verzorgd voetbal zat er eigenlijk niet in deze dag zag de trainer na een inspectierondje.

We begonnen met een 4-3-3 opstelling met: Olivier, Imo, Pelle en Dani achterin

Middenveld: Levon, Tjeerd en Micheal

Voorin: Boele, Julian en Tom

De wedstrijd was nog geen vijf minuten onderweg of we stonden al 0-1 voor, na een mooie aanval vanuit achteruit na het middenveld, werd na een mooie 1-2 tussen Micheal en Tjeerd, Julian de diepte ingestuurd en deze was eerder bij de bal dan de keeper en hij schoot de bal langs de keeper heen in de verre hoek. Een lekker begin van deze wedstrijd.

Na tien minuten gebeurde er iets wat je in het voetbal niet mee wil maken, een speler van Barneveld kwam verkeerd terecht op de grond en bleef met zijn knie vastzitten in het zachte gras.

Het gevolg was een knieschijf die niet op de plek zat waar die moest zitten en een speler die heel veel pijn had, de speler is afgevoerd door de ambulance. Vanaf onze kant heel veel beterschap en wij hopen dat je snel weer je leukste hobby uit kunt voeren.

Na een pauze van vijftien minuten kon de wedstrijd weer hervat worden, met een 0-1 voorsprong voor de boys uit Soest.

De eerste helft was een schouwspel waarin wij probeerden op te bouwen het middenveld in te spelen, maar door het veld kwamen de ballen vaak niet aan en daardoor leden wij veel balverlies. Daardoor werd er ook sommige keren de lange bal gespeeld waarin we probeerden gevaarlijk te worden. VVOG probeerde het ook veel met lange ballen maar ook die werden niet gevaarlijk voor onze verdediging, omdat deze niet aankwamen of een prooi waren voor onze verdediging of keeper.

In een matige eerste helft was het 0-1 voor de boys uit Soest.

Na een korte rust begonnen we aan de tweede helft met  één wijziging: Micheal eruit en Meron (17-2) kwam binnen de lijnen.

Tweede helft een ander Soest.  Waar we probeerden om te voetballen en de vrije man te vinden lukte dat ook regelmatig, met de opkomende backs werden we veel gevaarlijker. De middenvelders werden makkelijker gevonden en de voorhoede werd meer in stelling gebracht. Het was wachten op de 0-2 in deze fase. Maar de kansen die we kregen konden in deze fase niet verzilverd worden. Levon en Tom hadden de grootste kansen in die fase.

In minuut 58 wederom een mooie aanval van onze boys, een mooie uitgespeelde aanval kwam bij Levon, die op zijn beurt de verdediger voorbij ging. Maar die verdediger trok aan de noodrem en schoffelde onze Levon onderuit. Een rode kaart tot gevolg en een vrij trap op een mooie plek. Pelle stond achter de bal, maar deze vrije bal ging over de goal van VVOG.

We roken bloed en er ging een tandje bovenop, VVOG kwam er niet meer uit en Soest had het balbezit. Met vele combinaties werd de aanval gezocht. Binnen vijf minuten was het twee keer raak en hadden we de voorsprong vergroot naar 0-3. Levon en Julian waren de doelpuntenmakers.

We wilden de score nog verder uitbreiden en dat lukte, een corner van Boele verdween ineens in de goal. De mooiste van de middag kwam op naam van onze back Dani, die een schot van dertig meter uit een afgeslagen voorzet ineens op zijn pantoffel nam en die heel mooi achter de doelman zag verdwijnen. De stand was 0-5 en de scheids vond het wel genoeg en floot de wedstrijd af.

Een mooie 0-5 overwinning met vlagen heel goed voetbal, en dat op een knollenveld. Zo is het alleen maar lekker dat je dit kan laten zien.

Dinsdag de volgende kraker; dan staat de wedstrijd tegen koploper Hooglanderveen 017-1 op het progamma. Om 20.00 uur word er afgetrapt op sportpark Willem Thomassenpark op veld 1. We kunnen alle support gebruiken want bij winst in de wedstrijd doen we weer helemaal mee met de bovenste plaatsen.