JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Ongelukkig verlies bij DWS

Zondag 03 april 2022

SO Soest liep in Amsterdam tegen DWS de tweede opeenvolgende nederlaag op. Net als tegen Roda'23 miste Soest een aantal basiskrachten. De vervangers deden het overigens prima, maar aanvallend kwam de ploeg net wat tekort om het de Amsterdammers moeilijk te maken.

Het eerste wapenfeit in deze wedstrijd kwam van Soest, Giovanni Nicolaas ging diep, zijn diagonale schot verdween net over de goal. In de openingsfase was Soest de betere ploeg en Jordy Stins zorgde voor een tweede kans. De keeper redde. Het waren de kansen voor Soest in het eerste half uur, waarin beide ploegen weinig kansen bij elkaar voetbalden. Soest had een veldoverwicht maar was in de eindfase richting het doel onnauwkeurig en slordig.

Na een dik half uur de onverwachte openingstreffer voor de thuisploeg. De bal wordt op het middenveld verloren en DWS bezorgt het leer direct achter de verdediging van Soest waar de spits keeper Hein Janmaat kansloos laat. De goal zorgt voor spirit bij DWS. Na één minuut kan de spits vrij inkoppen, maar hij doet dat een meter naar het doel.  Soest is in deze fase aangeslagen en de stootkracht voorin ontbreekt. Meer dan een afzwaaier van Jordy is er niet voor de rust van Soester zijde.

Op slag van rust krijgt DWS een penalty wanneer de doorgebroken spits door Bart Hooft wordt getackeld en de scheidsrechter hier een penalty in ziet. Aanvoerder en oud-prof Milano Koenders schiet DWS naar een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft komen Stan Klarenbeek en Luuk Dassen in het veld. Soest begint zo met nieuw elan maar DWS blijft gevaarlijk met snelle spelers die loeren op de counter. Dat heeft bijna succes voor de thuisploeg. Bij weer zo'n snelle uitbraak schiet de spits keihard op de vuisten van Hein. Kort hierna eindelijk weer een kans voor Soest, na goed doorgaan van Darnell die voorzet op Jort , zijn inzet gaat echter voorlangs.

In de 65e minuut opnieuw een prima actie van Darnell die opstoomt en vol uithaalt. De keeper kan de bal niet klemmen en Stan tikt beheerst de rebound binnen. Na de goal gelooft Soest er duidelijk weer in maar de ploeg moet enorm oppassen voor de gevaarlijke counters. In de 68e min komt Soest goed weg als DWS de counter niet weet af te ronden
Om de gelijkmaker te forceren komt alsnog de licht geblesseerde Corné Parol Tijn Horvers vervangen. Een kwartier voor tijd valt dan bijna die gelijkmaker, het schot van Jordy wordt echter getoucheerd door een verdediger waardoor deze over gaat. Kort hierop opnieuw een kans van Jordy, maar het schoot gaat helaas voorlangs

Soest is op jacht naar de gelijkmaker en DWS doet er van alles aan om de overwinning over de streep te trekken. Beide ploegen kunnen nog scoren in de slotfase. Hein redt katachtig op een een schot en bij een afstandsschot van Jort moet de keeper van DWS zich strekken om de gelijkmaker te voorkomen.

Helaas een nederlaag op Amsterdamse bodem. Komende zondag wacht het sterke IVV op de Bosstraat-Oost. De uitwedstrijd eindigde in een 6-1 nederlaag. Hopelijk kan SO Soest de rug rechten tegen deze ploeg.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat, Bart Hooft, Philip van Grinsven (80. Luc Hooft), Thijs Janmaat, Darnell Spann, Jort Veenman, Jordy Stins (80. Conner Blöte), Tijn Horvers (73. Corné Parol), Giovanni Nicolaas, Ibrahim Chidar (46. Stan Klarenbeek), Zakaria Lamhamdi (46. Luuk Dassen)