JO17-1 nestelt zich in top

Woensdag 06 april 2022

Een midweekse wedstrijd, het heeft altijd wat een extra ambiance, een beetje Europees gevoel. Eerst naar school, uniform werken en dan je favoriete hobby uitvoeren. Iedereen kan er wel wat over denken.

Maar voor onze jongens stond een inhaalwedstrijd tegen koploper Hooglanderveen op het progamma. Een tegenstander met negen punten uit drie wedstrijden, en een doelsaldo van negen voor en nul tegen. Een tegenstander die weet wat scoren is en ook weet hoe de nul gehouden moet worden.

Zonder de geopereerde Gijs, Micheal en Dirk werd de reis naar Hooglanderveen gemaakt. Lucca en Dennis van de JO16-1 wilden wel invallen en Meron van de 17–2 zou vanaf nu het seizoen bij de JO17-1 afmaken.

Bij de bespreking zagen we al gespannen koppies, een wedstrijd waar het om ging voor ons, aanhaken of afhaken.

Om 20:10 uur werd er door de boys uit Soest afgetrapt. Meteen in de eerste minuut werd het startsein gegeven voor een lekkere intensieve wedstrijd. Het eerste duel van de wedstrijd liet zien dat het een wedstrijd zou worden die met vele duels uit zou worden gevochten

SO Soest speelde het eerste half uur misschien we het beste voetbal van het seizoen. Duels werden gewonnen en tweede ballen werden veroverd, de vrije man werd gevonden, de opkomende backs werden in stelling gebracht. Na de eerste kans na vijf minuten nog onbenut te hebben gelaten(Boele miste 1 op 1) stonden we na een half uur met 0-3 voor. De 0-1 werd gemaakt door Julian, die een foutje van de keeper afstrafde en van dichtbij kon scoren. De 0-2 was de mooiste van de avond, Dani die een abonnement heeft op mooie goals, scoorde dinsdagavond ook weer een beauty. Een vrije bal van Pelle belandde bij Dani op de hoek van het strafschopgebied, en die dacht geen moment na en schoot de bal ineens uit de lucht met de binnenkant van zijn voet over de keeper heen.

De ontlading was groot bij de jongens en staf, de meegereisde supporters genoten, en zagen ook nog Julian de 0-3 maken na een half uur. We zaten op rozen en de blijdschap was goed zichtbaar bij iedereen die SO Soest een warm hart toedraagt.

Na de 0-3 lieten we Hooglanderveen iets in het spel komen en dat resulteerde vijf minuten voor de rust in de 1-3. Hooglanderveen speelde veel de lange bal om hun snelle spitsen in stelling te brengen, maar onze boys stonden echt heel goed in de organisatie en waren niet te kloppen.

De rust werd bereikt met een 1-3 tussenstand.

In de rust hebben we puntjes op de i gezet en met goede moed begonnen we aan de tweede helft. Het was een helft waar de duels op het middenveld werden uitgevochten. De verdediging stond als een huis. Het middenveld probeerde rust aan de bal te houden, om daarna de aanval te zoeken. Het was soms wel onrustig in balbezit. Maar als je onder druk staat moet je strijd leveren en dat deed de JO17 echt als team. Hooglanderveen probeerde van alles om onze verdediging te verrassen, maar onder aanvoering van onze aanvoerder Pelle was onze verdediging een sta in de weg voor de aanvallers van Hooglanderveen. De middenvelders werkten als leeuwen, en de aanval liep op elke bal.

De beste kansen waren ook voor ons, Danny, Boele en Tjeerd hadden de 1-4 op de schoen, maar dat was ons niet gegund. En zou misschien wel iets teveel van het goede zijn geweest.

Na drie minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. En iedereen die onze jongens en de club SO Soest een warm hart toedraagt stond te juichen.

Met deze overwinning doen we weer helemaal mee voor de bovenste plaatsen.

Zaterdag spelen we een thuiswedstrijd tegen AFC Quick om 16.00 uur.