SO Soest
SO Soest
Voetbalkamp 2023

Bekijk de foto's van het voetbalkamp

Foto's

Geslaagd vrijwilligersfeest

Geslaagd vrijwilligersfeest

Plezier in beeld

Plezier in beeld

Beleving/verslag JO8-Blauw eerste seizoenshelft

Beleving/verslag JO8-Blauw eerste seizoenshelft

Lees het verslag

Gastgezinnen gezocht

We zoeken nog 20 gastgezinnen voor het
International Talent Toernament op 10 en 11 juni.

Wie helpt?

SO Soest speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse!

SO Soest speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse!

Lees het verslag

SO Soest 3 tegen AFC en Nieuw Utrecht

Maandag 04 december 2017

AFC 4 – SO Soest 3: 2-1 SO Soest 3 – Nieuw Utrecht 2: 6-2

'We pakken de draad gewoon weer op'

Vandaag een dubbel verslag voor de 427.311 volgers van dit wekelijkse schrijfsel der SO Soest 3 matadoren. Wat een feest, het lijkt wel Sinterklaas. Vorige week werd er gestreden tegen AFC uit Amsterdam met een enigszins gemankeerd elftal. Op zich mag dit geen problemen opleveren want het blijkt dat elke samenstelling van deze uitgebalanceerde selectie tegen iedere ploeg partij kan bieden. AFC gooide een flinke portie Amsterdamsche bluf in de wedstrijd en dat resulteerde in een harde wedstrijd. Normaliter is dat geen enkel probleem echter door de kleine pijntjes her en der bleek dit de juiste strategische keuze van de gastheren. Voetballend bleef Soest 3 vrij gemakkelijk op de been. AFC wist niet echt gevaarlijk te worden en anders stond Pieter wel garant. Aanvallend kregen wij nou ook niet echt voet aan de grond waardoor de wedstrijd leek af te stevenen op een bloedeloze brilstand. Niets was minder waar en had ook wel voorspeld kunnen worden gezien het aantal wedstrijden dat ' de nul'  is gehouden. Het venijn zat in de staart met twee doelpunten van AFC en een eretreffer voor Soest 3 in de laatste tien minuten. Kan gebeuren, niets aan de hand. Met een nog fittere ploeg kunnen we in de thuiswedstrijd mooi revanche nemen op het betere hakwerk van de Florisjannetjes met misplaatste hoofdstadblufarrogantie.

In het Sinterklaasweekend kon de draad weer opgepakt worden tegen de nummer laatste Nieuw Utrecht uit Utrecht. Vooraf werd een ieder verrast met een chocoladeletter en een heus gedicht. Hartstikke lief en mooi initiatief van het Sintertechnischhart. Met versterking van Sverre en Muharrem uit het tweede leek dit een logisch gevalletje ' kat in het bakkie' , kaassie kaassie, makkie, appeltje eitje. Dat was het ook maar pas in de tweede helft. De wedstrijd begon aftastend. Soest speelde zijn spelletje en Nieuw Uuuuuu viel strategieloos maar gepassioneerd aan. Na twaalf minuten vloog de vlam in de pan met 4 doelpunten in 11 minuten. Wie anders dan Gerdo schoot Soest op voorsprong. In het zestienmetergebied wist hij 3 tegenstanders uit te kappen om de bal vervolgens met de nodige precisie tegen het net te werken. Acht minuten later stond Nieuw Utrecht met 2-1 voor. De watervlugge linksbuiten zorgde een kwartier voor onduidelijkheid in de defensie met tegendoelpunten tot gevolg. Daar konden de gasten welgeteld zes minuten van genieten toen Butz de gelijkmaker binnenschoot, en hoe! Een stuiterbal kwam zijn kant op en vanaf 25 meter schoot hij de bal met warmtebroek en al achter de verbouwereerde keeper de kruising in. Ook Butz strijd mee met om het doelpunt van het jaar, waar zoals een ieder weet een prachtige, unieke bokaal mee te winnen is. Deze prijs is niet voor iedereen weg gelegd, alleen met een uitzonderlijk mooi doelpunt kan je deze prijs winnen. Na de gelijkmaker was het vuur uit de eerste helft en kon orde op zaken gesteld worden in de rust.

Scherp starten werd er weer eens ingegooid waardoor Nieuw Utrecht direct vanaf de aftrap op Pieter kon afstormen. Geen probleem voor onze goalie die nadrukkelijk de lat legde voor het man of the match bord. Gerdo wist de 3-2 te scoren wat voor meer rust zou moeten zorgen. Toch moest Pieter na deze goal met twee prachtige reddingen voorkomen dat Nieuw Utrecht de aansluiting weer wist te vinden. Met deze reddingen had hij het man of the match bord in handen echter Erik wist met een assist Muharrem in staat te stellen de 4-2 te scoren. Mooi voorzet afgerond met een knappe kopbal. Nieuw Utrecht was klaar, finito, rijp voor de sloop, apengapen, versleten, op, waardoor een monsterscore in de lucht hing. Wederom Butz wist wederom Gerdo in staat te stellen om zijn derde van de dag te scoren waardoor Gerdo zich gemeld heeft voor de Jan Hurenkampbokaal 2017-2018. Vlak voor tijd mocht Carlo zijn invalbeurt glans geven met een mooie treffer. Een bekeken schuiver zette de eindstand van 6-2 en niet 5-3 op het bord. Concluderend kunnen we concluderen dat dit een uitstekend teamprestatie was. Hartstikke mooi dat Sverre en Muharrem bereid waren om mee te strijden, goede samenwerking met het tweede. Volgende week spelen we tegen Roda '46 in Leusden, altijd lastig. Laten we de uitstekende eerste seizoenshelft nog beter afronden. Ik heb er vertrouwen in!

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

YourLease U12 Talent Tournament 10 en 11 juni  
Bram Bartels Toernooi Zaterdag 17 juni  
Algemene Ledenvergadering (statutenwijziging) Maandag 19 juni 19:30 uur
Bas Bakker Toernooi Zaterdag 24 juni voor senioren mannen en vrouwen  
Uitje Klup van 100 Zondag 25 juni  

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

JeeGee Vastgoed [kopie]
WeFulfil [kopie]
Reijerse [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Actiforce [kopie]
Yourlease [kopie]
Bikedeals [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
De Jong [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
MidCoat [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Dam [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Bres [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Optimum [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Overhees [kopie]
BIN System [kopie]
Van Hengstum [kopie]
ING [kopie]
Kostencheck [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Hoogt [kopie]
Wonnink [kopie]
Brouwer [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Votrans [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Dijkstra [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Smorenburg [kopie]
Hengel [kopie]
Catering Centraal [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Boedelz [kopie]
KOK [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Heineken [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88