Overtuigende winst bij PVCV

Maandag 18 april 2022

SO Soest wist na drie nederlagen eindelijk weer het zoet der overwinning te smaken. In Vleuten werd overtuigend van PVCV gewonnen. De cijfers waren klinkend (1-4), het spel was goed en het vertrouwen lijkt terug voor de eindfase van de competitie.

Stan Klarenbeek startte deze paasmaandag in de basis en de snelle spits deed gelijk van zich spreken. In de eerste minuut knalde hij een bal op de kruising en twee minuten later was zijn tweede doelpoging wel raak. Met een slimme kopbal, op een voorzet van Thijs Janmaat, verraste hij de keeper.

Een vroege voorsprong voor Soest dat de wedstrijd daarna goed controleerde. De thuisploeg probeerde wat terug te doen door de snelle buitenspelers te lanceren, maar de verdediging van Soest was ook vandaag een nauwelijks te nemen horde.

Hoe anders was bij de start van de tweede helft. PVCV zette Soest direct onder druk. De gelijkmaker leek snel te vallen, keeper Hein Janmaat was al omspeeld, maar de ingeschoten bal werd door Bart Hooft met een sliding net voor de doellijn weggehaald. Twee minuten later lag de gelijkmaker alsnog achter Hein. De bal werd niet goed weggewerkt en via de onderkant van de lat werd het leer binnengeschoten.

De gelijkmaker van PVCV betekende niet een voortzetting van de dadendrang van de thuisploeg. Soest nam het initiatief weer over en dat werd beloond. Zes minuten na de 1-1 stond Soest weer op voorsprong. Een diepe bal werd door Conner goed beoordeeld en met een droog schot schoot hij fraai binnen.De grensrechter van PVCV probeerde het tij nog te keren met een vlagsignaal, maar de scheidsrechter bleef bij zijn standpunt. Het betekende het startsein voor wat onvriendelijkheden binnen en buiten het veld richting de arbiter.

Soest bleef het koppie erbij houden en ging op jacht naar meer treffers. Met de 'verse' spitsen Tijmen Brons en Corné Parol voor Ibrahim en Stan werd opnieuw de aanval gezocht. De mooiste aanval leverde een doelpunt op. Jordy Stins was het eindstation. Overtuigend schoot hij hard en hoog binnen.

In de resterende tijd controleerde Soest de wedstrijd en was de tegenstander vooral gericht op het leveren van commentaar richting de scheidsrechter. Bij SO Soest mocht Michael Pashley zijn debuut maken. In de tien minuten dat de rechtsback in het veld stond liet hij zien een aanwinst te zijn voor de toekomst. Opnieuw een O23-speler die minuten maakt in het vlaggenschip. Wat een mooie ontwikkeling.

In de slotminuten scoorde Corné Parol. Met een fraaie steekpass werd hij vrij voor de keeper gezet. De spits maakte geen fout en schoot de 1-4 binnen.

De overwinning is een mooie opsteker voor de wedstrijd van zondag als op eigen terrein aangetreden wordt tegen koploper De Meer. Wie weet kan SO Soest verrassen tegen de Amsterdammers.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Darnell Spann, Bart Hooft, Philip van Grinsven, Thijs Janmaat; Giovanni Nicolaas, Zakharia Lamhamdi (46. Luc Hooft), Jordy Stins, Conner Blöte (80. Michael Pashley); Stan Klarenbeek (63. Corné Parol), Ibrahim Chidar (63. Tijmen Brons)

03. 0-1 Stan Klarenbeek