Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest JO17-1 geeft in Zwolle niet thuis

Dinsdag 19 april 2022

Zwolle, zaterdag 16 april 2022 - gelegen op 81 kilometer van Soest, op iets meer dan een uur rijden, gelegen aan de IJssel, in de geschiedenisboeken vroeger aangeduid als “Suol”. Er stond een topper op het programma: CSV ‘28 JO17-1 tegen SO Soest JO17-1, de nummer 2 tegen de nummer 3. In de thuiswedstrijd in maart wisten de blauwe leeuwen in een spannende wedstrijd de 3 punten op de Bosstraat te laten na een 1-0 overwinning.

Vandaag begonnen beide ploegen weer op 0-0. Onder een mooie blauwe lucht, een stralende zon en op een zeer slecht kunstgrasveld klonk om 15:00 uur het startsignaal van de leidsman. Helaas zonder de aanwezigheid van de in goede vorm stekende Julian die tijdens de warming-up moest afhaken.

De eerst helft was een wedstrijd waarin van goed voetbal totaal geen sprake was; door veel balverlies, weinig kansen en veel overtredingen viel er voor het publiek weinig te genieten. Mogelijk waren het toch de zenuwen die deze de vooraf aangemerkte topper parten speelden bij de beide teams.

Volledig uit het niets was het de aanvoerder Pelle die vanuit de defensie op eigen helft een rush inzette die leidde tot net voor de 16 meter van de tegenstander, Pelle haalde verwoestend uit en maakte op schitterende wijze de openingstreffer. Was dit het signaal dat er wel degelijk punten te halen waren in Zwolle? Het voetbal van Soest werd iets beter, iets meer op de helft van de thuisploeg, duidelijk op zoek naar een verdubbeling van de score. Toch was het CSV ‘28 die in de blessuretijd van de 1e helft de gelijkmaker op het bord liet aantekenen en daarmee beide ploegen met 1-1 stand richting de kleedkamers gingen.

Met het nieuws dat de op dat moment zijnde koploper Hooglanderveen met 0-1 achterstond tegen de nummer laatst was het voor SO Soest alles aan gelegen om met de volle drie punten in de tas huiswaarts te keren.

Met apathisch voetbal, een te kort aan geloof in een overwinning, niet onvoldoende strijdlust, een gemis een creativiteit ga je een wedstrijd nooit winnen en wanneer je tegenstander voorgenoemd wel op dat moment bezit mag je geen aansprak maken op een overwinning.

Soest had geluk dat de ploeg uit Zwolle de eerste helft niet al met een voorsprong zou gaan rusten nadat paal en de lat deze in voorsprong in de weg stonden. Verdiend kwam de thuisploeg op een voorsprong; 2-1. Van de kleine speldenprikken die de blauwe leeuwen uitdeelden raakte CSV niet van slag die de voorsprong pijnlijk uitbouwenden tot een uiteindelijke 4-1 overwinning.

De toppers van de Bosstraat moeten voorlopig even pas op de plaats maken en hun wonden likken. De volgende wedstrijd zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt!

Komende zaterdag 23 april wacht om 14:15 uur wederom een topper thuis tegen Hooglanderveen. Wij kunnen ieder support enorm goed gebruiken! Bij een positief resultaat is de competitie nog volledig open. Graag tot zaterdag!

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur