Succesvol Plan B bij VFC

JO17-1 tegen Hooglanderveen...snel vergeten

Maandag 25 april 2022

Een koud windje af en toe, maar de zon die overheerste op de Bosstraat-Oost. Een perfecte middag om een lekkere wedstrijd te spelen. Zaterdag was Hooglanderveen de tegenstander op de eigen Bosstraat. Een tegenstander die twee punten boven ons stond en bij winst deden we nog helemaal om promotie. Met een drietal afwezigen (Julian geblesseerd, Boele vakantie en Levon geschorst) moesten er twee man van de JO15-1 plaatsnemen op de bank.

Ook de hoofdtrainer was geschorst van de rode kaart die hij een week geleden heeft ontvangen in de uitwedstrijd tegen CSV’28. Michel (Balky voor de bekenden) nam de honneurs waar samen met HJO Wilfred Janmaat.

Om 14.15 uur werd er afgetrapt, en het was vanaf het begin een leuke wedstrijd om naar te kijken. Het spel golfde op en neer. Hooglanderveen die veel de lange bal zocht en de ruimte achter onze verdediging probeerde te benutten. Soest probeerde vanuit achter op te bouwen en met de opkomende backs de ruimte te zoeken. Toch was het Hooglanderveen dat na acht minuten de leiding nam. Een werkelijk wereldgoal van de buitenspeler van Hooglanderveen, die na een diepe bal met een schot van afstand de bal over onze keeper heen schoot en de bal in de bovenhoek zag belandden.

Een bittere pil voor ons, maar nog helemaal niks aan de hand. We gingen op zoek naar de 1-1, maar moesten opletten op de counters van de bezoekers. De snelle buitenspelers werden veel in stelling gebracht door de lange bal vanuit achteruit.

Toch kwamen we op 1-1 na een penalty na 15 minuten. Uit een corner werd er een speler van ons in de 16-meter opzichtig naar beneden getrokken,de scheids kom niet anders dan de bal op de stip leggen. Pelle ging achter de bal staan en maakte geen fout, en schoot de bal hard achter de keeper.

Na de penalty werd de thuisploeg sterker en werd er veelvoudig  de aanval gezocht. Er kwamen kansen voor Tjeerd, Micheal en Gijs, maar het vizier stond niet op scherp. In deze fase hadden we zeker een voorsprong verdiend om mee te gaan rusten. Maar de goede eerste helft werd afgesloten met een 1-1 stand.

In de rust de puntjes op de i gezet, we wisten dat als we op deze voet verder zouden gaan dat het wel goed zou komen allemaal. Maar niets was minder waar.

De tweede helft was het aanzien niet waard van de thuisploeg waar we in de eerste helft nog veel strijd hadden en met vlagen redelijke aanvallen, was het de tweede helft precies het omgekeerde.

Ballen kwamen niet aan en linies die veel te groot waren, waren een kleine samenvatting van het spel van ons. Het was Soest O17-1 onwaardig, de tweede helft hebben we geen kans gecreëerd en Hooglanderveen liet met vlagen zien dat het een leuke en prima ploeg heeft. Het was aan David te danken dat het maar bij 1-4 bleef en dat zegt genoeg over de tweede helft van onze boys.

Het enige lichtpuntje van de tweede helft is dat Lucca en Daniël van de JO15-1 mochten debuteren in de JO17-1 en tien minuten voor tijd in mochten vallen.

Nu zijn we twee weken vrij en kunnen we de accu opladen voor de laatste drie wedstrijden die voor ons nog van waarde zullen zijn. Want ondanks de derde plaats die we innemen moeten we nog de nodige punten halen om niet bij de onderste twee te komen, want dat zal degradatie betekenen voor deze ploeg. Zo dicht staat het bij elkaar.

Want ik weet als coach dat we een team hebben wat graag wil en voor elkaar wil strijden. Op naar het laatste drie wedstrijden van de competitie.