SO Soest
SO Soest
Op koers voor nacompetitie

Op koers voor nacompetitie

JO8-1 team van de week

JO8-1 team van de week

Word gastouder tijdens Talent Tournament!

Word gastouder tijdens Talent Tournament!

Geslaagd Voetbalkamp

Geslaagd Voetbalkamp

Van den Hoogen Engineering, slimme dingen integreren bij SO Soest

Vrijdag 06 mei 2022

Bernd Nijenhuis: 'Ons plan scheelde wat kabels trekken'

Een rondleiding met Bernd Nijenhuis en Frank van den Ham, respectievelijk projectleider en bedrijfsleider, in de Experience Room van Van den Hoogen Engineering, voelt als een tijdreis naar een verre toekomst. De noviteiten die het duo in de kamer laat zien is als een ervaring met gadgets van James Bond en uitvindingen van Willy Wortel. Maar deze twee fictieve figuren kunnen niet op tegen alles wat het duo Bernd en Frank demonstreert.

Met een druk op het multifunctionele scherm wijzigt het lichtplan in de kamer. ,,Wil je de lamellen dicht”, vraagt Bernd. Zonder het antwoord af te wachten wordt het decor van de kamer gewijzigd van daglicht naar een knusse romantische setting. ,,Hmmm…hier hoort een sfeervol muziekje bij.” Bernd laat een gevoelig ballad vanuit de niet zichtbare luidsprekers komen. De Experience Room laat zien welke totaaloplossingen het bedrijf kan bieden op het gebied van domotica (het toepassen van elektronica en huisnetwerken ten behoeve van de automatisering van processen in en om een woning, een kantoor of een bedrijf.)

We zijn deze middag op uitnodiging van Bernd en Frank op bezoek bij Van den Hoogen Engineering in Spakenburg. Nieuwsgierig als we waren naar de kwalitatieve totaaloplossingen die het bedrijf op het gebied van elektrotechniek levert. Want was deze specialist uit Spakenburg ook niet een van de aanjagers van de verbouwing van ons clubhuis?

Met elkaar
,,Dat klopt”, zegt Bernd, bij SO Soest actief als leider, barlid en vorig jaar een van de enthousiastelingen van de bouwploeg. ,,De aanvliegwijze om mee te doen met de nieuwbouw was heel apart. Het plan kwam tot stand met de interieurarchitecten Eugenie Israel en Eric van Groeningen. Met Van den Hoogen hebben wij meegedacht. Zo hebben we schakelaars gemonteerd, een besturingssysteem ingebracht en materialen geleverd. Het lichtplan hebben we op creatieve wijze kunnen realiseren. Scheelde wat kabels trekken en daardoor werd het allemaal wat goedkoper. Bij SO Soest hebben we zo wat simpele domotica kunnen realiseren. Met het integreren van slimme dingen kunnen we het energieverbruik beheersen. Ik heb wat dat betreft ook plannen voor de veldverlichting.”

Bernd kijkt met plezier terug op de zomer van 2021 waarin hij samen met een leger vrijwilligers de kantine een nieuwe look mocht geven. ,,Onder het genot van een biertje werd ik samen met mijn maatje Pieter van Schalkwijk bij de bouwploeg betrokken. We kwamen nog wel wat tegen hoor. Niemand wist meer waar de vloerverwarming liep. Johan de Ruig, de opzichter van de nieuwbouw in 2002/2003 is erbij gehaald. Hij had mooie verhalen over de bouw van twintig jaar geleden. Zo is er een tijdcapsule ingemetseld. Het resultaat van onze inspanningen is uiteindelijk prachtig geworden. Met elkaar hebben we het gedaan.”

Bernd heeft zelf het initiatief genomen om zijn werkgever bij de verbouwing te betrekken. ,,Onze directeur Jurgen Nel wilde graag meedoen. Ons bedrijf heeft wel connectie met voetbal en met Soest. Zo hebben wij de installatie gedaan voor het nieuwbouwwijkje aan de Bosstraat. Van den Hoogen sponsort bovendien het JO16-2-team van mijn zoon.”

Perfectie
Frank van den Ham luistert geamuseerd mee. Hij weet hoe het werkt in een voetbalvereniging. Frank was als speler actief bij KVVA en als vrijwilliger bij Hooglanderveen. ,,Mooi dat wij de voetbalclub zo hebben kunnen helpen. Dat is waar wij voor staan. Onze ambitie is dat wij zorgen voor elektrotechnische perfectie. Wij zijn gespecialiseerd in installaties voor productiebedrijven, zorginstellingen, utiliteitsbouw, retail, luxe woningbouw, kantoorindustrie en overheidsinstellingen. Zie onze onderneming als een voetbalelftal. Onze totaaloplossingen zorgen voor een krachtige eenheid en dat willen wij ook als bedrijf zijn. Deze ambitie zorgt zowel intern als met onze opdrachtgevers voor een effectieve, enthousiaste samenwerking.”

Tekst en foto's Peter Beijer


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

VVIJ - SO Soest Zondag 29 mei 14:00 uur
Sponsorevent met Hans Kazan  Maandag 30 mei
SO Soest - FC Jeugd Maandag 6 juni 14:30 uur
YourLease U12 Talent Tournament 2022 Zaterdag 11 en zondag 12 juni
Bram Bartels Toernooi Zaterdag 18 juni 

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Kantoor Expert [kopie]
Heineken [kopie]
Yourlease [kopie]
Brouwer [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Bres [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Smorenburg [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
ING [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Overhees [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Hengel [kopie]
WeFulfil [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Actiforce [kopie]
Reijerse [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
MidCoat [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Wonnink [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
De Jong [kopie]
Boedelz [kopie]
Hoogt [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Votrans [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Kostencheck [kopie]
BIN System [kopie]
Optimum [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Van Hengstum [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
KOK [kopie]
Dam [kopie]
Dijkstra [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88