JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Genoeg te beleven bij wedstrijd SO Soest tegen Weesp

Maandag 09 mei 2022

De wedstrijden tegen FC Weesp zijn meestal een garantie voor veel goals en spektakel. Ook de (voorlopig) laatste versie van deze wedstrijd was er eentje om in te lijsten. Het venijn zat dit keer niet in de staart maar in de aanvang van de wedstrijd. Na honderd tellen stond de wedstrijd al op z'n kop.

Binnen twee minuten stond Weesp namelijk op voorsprong. Goalie Hein Janmaat speelde pardoes de bal in de voeten van de tegenstander. Rijnsburger profiteerde dankbaar van het cadeautje. Na de goal ontstond tumult in het doel waarbij Thijs Janmaat aangeslagen op de grond lag. Hij zou geslagen of gedwud zijn. De scheidsrechter twijfelde geen seconde en gaf Khanfour de rode kaart.

Soest dus op achterstand, maar wel met een man meer. Die man meer was vooral Ivo Schenk. De rechtsback van Soest had de volledige flank open liggen en werd dan ook veelvuldig aangespeeld. Zijn voorzetten zorgden voor gevaar. Doelman Van de Beek maakte geen zekere indruk en daar werd door Bart Hooft van geprofiteerd.

Twee minuten na de gelijkmaker stond het al weer 1-2 toen spits Lukken vrije doortocht kreeg.

Soest kon weer opnieuw beginnen, maar had tachtig minuten om de schade te herstellen. Een ware belegering voor het doel van FC Weesp waarbij de thuisploeg diverse kansen kreeg op de gelijkmaker. Weesp bleef gevaarlijk in de counter. Na een klein half uur spelen de verdiende gelijkmaker. Een scherpe corner van Thijs Janmaat werd niet goed beoordeeld door keeper Van de Beek. Het was opnieuw Bart Hooft die profiteerde en via de onderkant van de lat viel de bal binnen.

In de tweede helft ging Soest op jacht naar de voorsprong. Maar Weesp bleek een taaie tegenstander die bovendien kansen zag in de ruimte die het aanvallend Soest weggaf. Bij zo'n snelle tegenaanval ging Floris Lukken de diepte in. Keeper Hein zag het gevaar en stormde zijn doel uit. De spelers kwamen ongelukkig met elkaar in botsing en moesten geblesseerd het veld verlaten. Zo mocht Stijn Waals na een aantal maanden weer zijn rentree maken bij Soest 1.

De blessurebehandeling gaf trainer Frank Bruijnis de kans om wat wissels door te voeren. Luc Hooft, Steve Blokland en Bryan Saas kwamen de gelederen versterken. Spits Bryan gaf de nodige vleugels aan het spel van Soest. Met zijn snelheid en duels brak de jonge spits het duel helemaal open. Allereerst kopte hij fraai raak en vijf minuten later liet de O23-speler de Weesp-verdediging zijn hielen zien en gaf hij Jordy Stins een niet te missen kans.

Zo kwam het allemaal toch nog goed in deze wedstrijd en doet Soest nog altijd mee in de strijd voor een ticket in de nacompetitie. FC Weesp zien we voorlopig (?) niet meer terug. De club heeft gekozen voor het zaterdagvoetbal.

Aanstaande donderdag alweer de volgende thuiswedstrijd. In het eigen theater wordt om 20:30 afgetrapt tegen Roda'23.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat (61. Stijn Waals), Ivo Schenk (61. Luc Hooft), Bart Hooft, Philip van Grinsven, Thijs Janmaat, Zakharia Lamhamdi (61. Steve Blokland), Giovanni Nicolaas, Conner Blöte (83. Jord Veenman), Jordy Stins, Ibrahim Chidar (61. Bryan Saas), Stan Klarenbeek