Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Theole stopt zegereeks SO Soest

Zondag 15 mei 2022

Aan de zegereeks van SO Soest is zondag in Tiel een einde gekomen. SO Soest bleek vooral in de eerste helft niet opgewassen tegen de vlijmscherpe aanvallen van de snelle voorwaartsen van de geelzwarten uit de Betuwe. In de tweede helft leken de Soesters zich te herstellen, maar in de spectaculaire slotfase kon net geen puntje uit het vuur gesleept worden.

En dat was jammer, want Soest had op basis van de tweede helft wel een resultaat mogen halen tegen het fysiek sterke Theole. De basis voor de nederlaag werd in de eerst helft gelegd, waar Soest zich keer op keer liet verrassen door de snelheid van de gastheer. Vooral over de rechterkant flitste de buitenspeler een aantal keer gevaarlijk door de verdedigingslinie van Soest. Het zorgde voor enkele hachelijke momenten voor het doel van Stijn Waals en voor vertwijfeling bij de Soester ploeg.

Want met zoveel gevaar in de voorhoede, wat na zeven minuten al zorgde voor de 1-0 van de thuisploeg, was het voor Soest wikken en wegen. Elk moment van balverlies kon afgestraft worden door de snelle omschakeling van Theole.

Toch kwam Soest beter in de wedstrijd. De explosiviteit kostte de tegenstander door de warme omstandigheden en het zware veld flink wat kracht. Goed voetbal was amper mogelijk op de hobbelige grasmat waar elke onachtzaamheid resulteerde in balverlies. Het duurde even voordat Soest goed met de omstandigheden omging, maar na een half uur was het dan toch raak. Thijs Janmaat won het duel van zijn tegenstander en opeens was er ruimte voor Soest. Het pasje van Jordy Stins op de vrijlopende Bryan Saas was subliem en de spits van Soest omspeelde de keeper en schoot knap in.

De vreugde over de gelijkmaker was van korte duur, want in de slotfase van de eerste helft gaf Soest twee doelpunten weg. In de veertigste minuut schoot een Tielenaar via de onderkant van de lat raak en drie minuten was de marge twee, toen opnieuw een voorzet van de rechterkant via Luc in het eigen doel verdween.

In de tweede helft probeerde Soest het tij te keren en vanaf de eerste minuten van de hervatting was er weer wat spirit te zien bij de blauw-witten. Het had kansen tot gevolg, maar de aansluitingstreffer viel pas in minuut tachtig. Jordy Stins knalde vanaf twintig meter raak. In de resterende tien minuten ging Soest op jacht naar de gelijkmaker en die zou er bijna komen. De meegekomen Stijn Waals deed een doelpoging en alleen de lat hield de doelman van SO Soest van scoren af. Zo jammer, het zou een verdiend punt en een heldenrol voor de Soester goalie hebben betekend. Helaas bleef Soest dit keer met legen handen na vier opeenvolgende winstpartijen.

Maar toch lonkt nog steeds de nacompetitie. Soest staat nog steeds op de vierde plaats en die plek geeft wellicht toegang tot het toetje. Het resterende programma is DCG-thuis, VVIJ-uit en (op Pinkstermaandag) FC Jeugd-thuis. Het drieluik start aanstaande zondag. Aftrap 14 uur. U bent van harte welkom.

Opstelling SO Soest: Stijn Waals; Giovanni Nicolaas, Steve Blokland (55. Corné Parol), Bart Hooft, Thijs Janmaat (55. Ivo Schenk); Conner Blöte, Jort Veenman (70. Zakhari Lamhamdi), Luc Hooft, Jordy Stins, Stan Klarenbeek (70. Ibrahim Chidar), Bryan Saas