Delta Sports JO17-1 - SO Soest JO17-1

Dinsdag 05 december 2017

Na de 2-0 nederlaag tegen Pancratius van vorige week moest er gewonnen worden van Delta Sports. Die hadden vorige week nog met 9-0 van laagvlieger Hoogland verloren, eitje toch?

Voor de wedstrijd in de kleedkamer vertelde Jiro onze vaste vlagger dat de eredivisie scheidsrechter Jeroen Manschot onze wedstrijd zou leiden. Kort voordat we naar buiten zouden gaan voor de warming up bleek dat Youp zijn schoenen vergeten was, gelukkig was wissel Niels bereid om zijn schoenen te geven en dan zou hij de oude kapotte schoenen van Stan aantrekken. Máár dan moest Youp als hij scoorde hem wel komen bedanken.

Soest begon slordig, ze werden onder druk gezet en dat resulteerde in een te korte terugspeelbal in de 3de  minuut waardoor Delta Sports op 1-0 kwam. Soest probeerde het spelbeeld om te draaien en maakte al snel de 1-1 in de 8ste minuut via Youp, die zoals beloofd naar Niels toe rende om hem te bedanken. Toch kwam Soest er opbouwend er nog niet goed uit en in de 14de minuut was daar de 2-1 voor Delta Sports, weer een te korte terugspeelbal. Nu begon Soest echt meer grip te krijgen op de wedstrijd en verdiende een vrije trap op de rand van de 16. De perfecte plek voor vrijetrappen specialist Didier. En inderdaad de bal vloog over de muur heen en in de kruising, 22minuten gespeeld stand 2-2.  Soest drukte door en kreeg een aantal kleine kansen om de goal te maken, er werd zelfs nog een goal van Rogier afgekeurd voor buitenspel. In de 31ste minuut was daar vanuit het niks in de counter de 3-2 voor Delta Sports. Vlak voor rust werd er na een mooie actie op de rand van de zestien een overtreding gemaakt op Rogier. Weer een goede mogelijkheid voor Didier, de bal lag aan de andere kant maar het resultaat was hetzelfde, 3-3 en rust.

Na rust begon Soest beter te voetballen en kreeg Delta Sports bijna geen kansen meer, maar tot een goal kwam het niet. Tot de 78ste minuut, toen viel de bal goed. Na een mooie voorzet vanaf rechts door Ivo kwam de bal 10 meter van de goal voor de voeten van Youp. Youp had meteen 2 verdedigers en de keeper voor zijn neus maar hij wist de bal richting de goal te krijgen. Hier tikte de ingevallen Lucas de bal binnen voordat de verdedigers de bal nog van de lijn konden halen. Zo werd het dus op de valreep nog 3-4 en won de O17-1 van Soest, dit bleek later die middag maar weer extra belangrijk want GVVV speelde uit bij Spakenburg gelijk met 3-3 waardoor het gat nu 4 punten is met 1 wedstrijd minder gespeeld voor SO Soest.