Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

SO Soest verliest wederom punten in slotfase

Zondag 16 april 2023

Het is dit seizoen al vaker gebeurd dat SO Soest in de slotfase kostbare punten laat glippen. Ook zondag was het weer zover en dat in een cruciale fase van de competitie. Tegen het laaggeplaatste KDO kwam Soest zodoende niet verder dan 1-1.

SO Soest maakte het zichzelf moeilijk in De Kwakel tegen KDO. Want na de voorsprong in de 33ste minuut, pingel van Bart Hooft toegekend nadat Jim van den Berg was gevloerd, kregen de Soesters legio mogelijkheden om de score uit te bouwen. Dan was de wedstrijd al voor het rustsignaal beslist en konden de drie punten mee naar Soest.

In de tweede helft controleerde Soest de wedstrijd en was de gastheer alleen gevaarlijk bij hoge ballen en daarmee werd Soest uiteindelijk geklopt. Een corner van KDO werd bij de tweede paal teruggekopt en via een omhaal werd er gescoord.

Bas Dreef baalde na afloop: ,,Heel zonde. We laten in de eerste helft tot drie keer toe na om de 0-2 te maken en de wedstrijd op slot te gooien. In de tweede helft zijn we te weinig aan voetballen toegekomen. Misschien hadden we nog een penalty moeten hebben, maar verder hebben we weinig gecreëerd op een kans van Sem na. Aan de overkant geven we niet veel weg, maar kan de tegenstander toch voor dreiging zorgen met hoge ballen. Uiteindelijk doet een corner ons wederom de das om. Dat kost ons veel teveel punten. Enige positieve is dat we met het punt van vandaag zijn ingelopen en nu gedeeld op de achtste plaats staan."

Die achtste plaats is volgende week de inzet als SO Soest thuis op de Bosstraat naaste concurrent DSOV ontmoet. De tegenstander van komende zondag heeft evenveel punten als Soest, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. De wedstrijd tegen DSOV is tevens de laatste thuiswedstrijd dit seizoen. Aftrap zoals altijd om 14 uur.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Nico Safarov, Michael Pashley, Niels Kuus, Bas Epskamp; Luc Hooft (46. Sander Kijzer), Jim van den Berg, Bart Hooft; Bryan Saas (68. Achraf Chidar), Olav Kuus (74. Stef Herder), Tijmen Brons (85. Sem van Doorn)

33. 0-1 Bart Hooft