Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

SO Soest verliest ongelukkig van Roda'23

Zondag 03 december 2023

Een hoogst ongelukkige nederlaag, zo is de wedstrijd van SO Soest tegen Roda'23 samen te vatten. Soest begon slecht en stond binnen een half uur met 0-2 achter. De ploeg rechtte de rug en had voor rust de schade hersteld en kwam kort na rust op voorsprong. Helaas ging de winst alsnog naar de gasten uit Bovenkerk die daarbij niet mochten klagen over de arbitrage.

Fatih Özyar is een kleurrijke journalist die in zijn vrije tijd actief is als scheidsrechter op de velden. Hij was deze zondag de onbetwiste 'man of the match'. Zo riep hij Ilias Bezzahi luidkeels op het matje omdat deze om een nieuwe bal vroeg, nadat de wedstrijdbal ergens achter de kantine was beland. De spits van Soest kreeg zelfs een gele kaart.

Het optreden van de leidsman zorgde voor veel irritaties binnen en buiten het veld. Zware overtredingen werden met de mantel der liefde bedekt en onbenulligheden werden bestraft met geel. Ook de twee penaltys'die Soest tegen kreeg in de 30ste en 56ste minuut waren een discussie waard.

Maar om de nederlaag alleen in de schoenen van Özyar te schuiven zou te makkelijk zijn. Soest liet zich te gemakkelijk afbluffen en gaf bovendien de gelegenheid om penalty's weg te geven. Dat was jammer want de manier waarop de thuisploeg zich herstelde van de snelle 0-2 achterstand riep bewondering op. Vooral de 1-2 van Tijmen Brons was een goal om in te lijsten. De spits van Soest had even daarvoor al een omhaal gewaagd. Het was een generale voor het juweeltje dat hij in de 36ste minuut maakte. Tijmen kwam helemaal los, raakte de bal perfect en met een sierlijke boog vloog het leer in de kruising. Nog voordat de spits van Soest op de grond lag, toucheerde de bal het net.

Heel bijzonder dat de assistent van Roda'23 met een vlagsignaal probeerde het doelpunt te annuleren. Hij kreeg nul op het rekest en dat gebeurde ook zes minuten later toen Jim van den Berg de laatste schakel was waarbij hij de gelijkmaker intikte.

Een hectische eerste helft waarbij de emoties alle kanten op gierden en dat ging in de tweede helft door, waar Soest na zes minuten de voorsprong nam. Ilias was de aangever en Tijmen schoot direct raak.

De voorsprong was van korte duur want na een duikelpartij in de Soester zestien wees de scheidsrechter opnieuw naar de stip. Bij de eerste pingel in de eerste helft kon Hein het leer nog keren en werd hij in de rebound geklopt, bij deze tweede elfmeter was de Soester doelman kansloos.

De wedstrijd bleef rommelig met overtredingen aan beide kanten waarbij het maar steeds de vraag of er een vrije trap zou komen en welke ploeg deze dan zou mogen nemen. Een klassieke vechtwedstrijd, waarbij Soest voor de winst ging. Alles of niets...het werd niets, want in de slotminuten gingen de gasten er brutaal met de winst vandoor.

Samenvattend: er gebeurde van alles in een wedstrijd die niet al te best was maar waarin we wel de mooiste goal van 2023 hebben gezien. Soest had wel een punt verdiend, maar helaas....Komende zondag in en tegen Bloemendaal gaat het hopelijk beter.

Opstelling SO Soest; Hein Janmaat; Nico Safarov, Niels Kuus (89. Koen van Logtestijn), Michael Pashley, Stef Herder; Sander Kijzer, Luc Hooft, Jim van den Berg (70. Thijn Horvers); Ilias Bezzahi, Tijmen Brons, Olav Kuus