SO Soest JO17-1 – ADO’20 JO17-1

Maandag 29 januari 2018

Er stond een oefenwedstrijd op het programma, ter voorbereiding op de 2e seizoenshelft. Deze oefenwedstrijd was tegen 4e divisionist ADO’20 uit Heemskerk. ADO’20 dat in de middenmoot staat, dacht hier wel even te winnen.

De spelers stonden aan de aftrap op Sportpark de Bosstraat. En scheidsrechter Jiro Kok was er ook klaar voor. Daar was het eerste fluitsignaal. SO Soest begon erg fel tegen ADO’20, dat in het rood speelde. Soest was gedreven om te winnen en creëerde veel kansen. Ook achterin stond Soest z’n mannetje.

Uiteindelijk was het dan zover voor Soest. In de 23e minuut schoof Valentijn, na een tikkie breed van Youp, de bal in een lege goal. 1-0. ADO’20 had afgetrapt of de bal lag alweer in het netje, dankzij Didier. Die via een afgevallen bal een mooi schot in huis had. 2-0 na 26 minuten.  SO Soest was lekker op dreef tegen de 4e divisionist uit Heemskerk. De 3-0 kwam van een wel heel bijzondere voet, namelijk de linker van Niels. De aanval werd opgezet door Valentijn, die een pass gaf op Didier. Didier gaf hem meteen door naar Niels. En Niels schiet hem zoals gewoonlijk onberispelijk binnen. Een klasse doelpunt! Na 32 minuten spelen stonden de blauwe leeuwen al met 3-0 voor. Soest speelde ADO’20 helemaal weg. Soest was nog niet klaar voor de thee. Nadat Didier een mannetje uitspeelt en de bal strak voorgeeft op de inlopende Viktor, wordt het een triomfantelijke 4-0 voorsprong voor rust. Het was een hele goeie 1e helft van de thuisploeg en ADO’20 zal een plan B moeten hebben om nog wat te kunnen forceren in de 2e helft.

Aan de 2e helft stonden 3 nieuwe namen op het veld bij Soest. Het was een oefenwedstrijd dus er kon lekker doorgewisseld worden. SO Soest nam wat gas terug. ADO’20 kwam met een beter plan de kleedkamer uit, want ze leverden meer strijd en kregen meer kansen in de beginfase van de 2e helft. Zo leidde ook 5 min na rust de 4-1 voor de 4e divisionist. Ze wisten dat ze nog 35 minuten hadden om de achterstand recht te zetten. Ondanks dat SO Soest nog wat kansjes kreeg, waren de Heemskerkers dichterbij een goal. En die kwam er! In de 53e minuut werd het 4-2. Zo leek het toch nog een spannende wedstrijd te worden. SO Soest was gewaarschuwd met 2 snelle tegendoelpunten in 8 minuten. Daarom zakten de Soesters wat in en gingen meer op de lange bal spelen. Er kwamen van beide ploegen nog wat kansen, met onder andere een hele grote voor Lucas, maar dat was het ook wel voor het laatste halfuur.

Zo bleef het dus 4-2 voor de Soesters op Sportpark de Bosstraat.