JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

SO Soest JO17-1 – Hoogland JO17-1

Dinsdag 06 februari 2018

De hervatting van het seizoen: na een oefenwedstrijd en een wedstrijd voor de beker mochten de mannen van Soest weer laten zien wat ze waard zijn in de hoofdklasse. De trainers, Nick, Hendry en Paul waarschuwden voor de wedstrijd voor onderschatting tegen de respectievelijk nummer 9 van de competitie. De instructies waren duidelijk: Vanaf het begin laten zien dat er niets te halen viel voor de bezoekers uit Hoogland.

De scheids floot voor het begin en na een paar minuten was Soest al gevaarlijk met een lange bal van Rogier op Youp, maar de keeper van Hoogland lette hier goed op. Anders was dit in de 26e minuut toen de keeper van Hoogland de bal zo in de voeten van Youp schoot, die hier wel raad mee wist: 1-0. De coach van de tegenstander liet zich hierna even gaan wat tot gelach zorgde bij de Soester aanhang. Na dit cadeautje begon Soest beter te voetballen en creëerden het een aantal kansen op de 2-0. Hoogland kwam er op de counter nog gevaarlijk uit maar de solide spelende verdediging van Soest gaf niet veel weg. Op slag van rust in de 38e minuut scoorde Lucas op aangeven van Didier de 2-0, waarbij de loopactie volgens de trainers nog beter was dan de puike afronding. Na deze goal werd de 3-0 ook snel gemaakt. Uit een corner van Soest bleef de bal liggen voor Youp die hem onberispelijk binnen schoot.

Met een 3-0 voorsprong gingen de mannen van Soest aan de thee. Wederom werd er duidelijk aangegeven door de trainers dat Soest er vanaf het begin van de 2e helft moest staan om te voorkomen dat Hoogland er nog in ging geloven. De handen op elkaar en weer door…

De 2e helft begon en zoals verwacht begon de tegenstander extra scherp na een wat waarschijnlijk een ferme preek was geweest, dit leidde tot problemen bij Soest. In maar liefst twee minuten tijd scoorden Hoogland twee keer. In de 48e minuut was het raak en ook in de 50e minuut was het raak na een binnengeschoten vrije trap. Hoogland was weer helemaal terug in de wedstrijd. Zeer onnodig want Soest was de hele wedstrijd dominant geweest en had voor deze goals weinig weggegeven. Na de tegengoals had Soest even de tijd nodig om weer terug in de wedstrijd te komen. In de laatste tien minuten waren er nog kansen voor de inmiddels ingevallen Tom, en ook Youp kwam nog een paar keer gevaarlijk door maar deze kansen konden niet verzilverd worden. Ook Hoogland wist niet meer te scoren wat resulteerde in een op het eind nog zeer onnodig zwaar bevochten overwinning:

3-2 was de eindstand op Sportpark de Bosstraat,

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VVIJ JO17-1 op het programma.