SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Wat een week!

Wat een week!

Geslaagd 38ste voetbalkamp

Geslaagd 38ste voetbalkamp 

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

SO Soest richt zich op bij Elinkwijk

Zondag 18 februari 2018

Weer geen overwinning voor SO Soest. Maar het ene gelijkspel is het andere niet. Tegen Elinkwijk werd in de slotseconden alsnog een punt veilig gesteld en dat was gezien het spelbeeld van de tweede helft meer dan verdiend. Soest knokte voor elke meter, bleef geloven in een resultaat en er was weer teamspirit te zien. 

De tegenstander van deze zondag leende zich voor een opleving van SO Soest dat na de winterstop de juiste vorm nog niet heeft gevonden. Elinkwijk is een van de betere ploegen uit de competitie. Veel behendige voetballers gesteund door een solide verdediging (met op de linksbackplaats voormalig SO Soester Nick van Rheenen) vormen een moeilijk te nemen veste. Dat was in de thuiswedstrijd ook al zo, waar Soest in blessuretijd de winnende goal maakte. Op het zonovergoten sportpark van Elinkwijk was het niet anders. 

4-3-3

Soest startte zonder Ali Coban en Maarten Jan Belt. Beide sterkhouders begonnen op de bank. Gerrit Plomp stuurde zijn elftal in een 4-3-3-formatie het veld op, waarbij Jim van den Berg en Dylan Meijer vanaf de flanken Tom Karst moesten bedienen. Die strijdwijze leverde aanvankelijk nauwelijks kansen op. Alleen Jim van den Berg kon met het hoofd voor gevaar stichten, keeper Niels Willemse van Elinkwijk hoefde het leer alleen maar over de lat te kijken. 

Hinkend

Hoe anders was het aan de overkant van het veld, waar Elinkwijk een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Jaime Hensen verscheen. De Soester verdediging bleef echter overeind. Een blessure van Steven van den Berg, op slag van rust, leidde indirect de voorsprong van Elinkwijk in. Steven ging hinkend naar de kant en zijn vervanger Gido de Hiep was nog niet in het veld. De diepe bal op de Elinkwijk-spits was op maat en bij gebrek aan een directe tegenstander had de speler vrije doortocht, 1-0.

In de tweede helft kwam Soest beter voor de dag. Veel beter zelfs. Het inbrengen van Maarten Jan Belt voor de geblesseerde Bart Kuijpers zorgde voor meer balans op het middenveld. De kleine spelverdeler had de hele week niet kunnen trainen en moest daardoor op de bank beginnen. Maar eenmaal in het veld vielen de trainingsloze uurtjes niet op. In de 66ste minuut leek Maarten te scoren, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat Dylan Meijer buitenspel stond. Een minuut later was het wel raak. Dylan profiteerde van het enige slippertje van Nick van Rheenen en zijn pass op Maarten Jan was op maat. De invaller schoot koelbloedig raak. 

Opstootje

Na de gelijkmaker werd het spel aantrekkelijker. Beide ploegen wilden voor de winst gaan en het leek erop dat de thuisploeg deze middag de volledige buit thuis kon houden. In de 78ste minuut verdween een hard schot buiten bereik van Jaime Hensen bij de tweede paal in het doel. De doelpuntenmaker vond het hierna nodig om wat te provoceren. Het opstootje werd door de prima leidende scheidsrechter opgelost. 

Uitbundig

Ali Coban had inmiddels de voorhoede versterkt en Soest begon een slotoffensief om van te watertanden. De gelijkmaker hing in de lucht, maar de 3-1 voor Elinkwijk had ook zomaar kunnen vallen. De counters van de Utrechters waren vlijmscherp. Keeper Willemse stond een aantal keer in de weg en in de slotminuten werd hij geassisteerd door de paal. De vierde nederlaag van het seizoen (de tweede opeenvolgende) hing in de lucht, totdat Maarten Jan Belt in een melee van spelers hard, hoog en droog inschoot. De gelijkmaker werd uitbundig gevierd. Soest haalde een verdiend punt en mag zich na de goede tweede helft weer richten op een goed vervolg van het seizoen. Komende zondag de thuiswedstrijd tegen PVCV. De toeschouwers krijgen dan hopelijk een tot op het bot gemotiveerd SO Soest te zien dat op jacht gaat naar de eerste overwinning van dit kalenderjaar. 

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Jorney Kappenberg, Steven van den Berg (45. Gido de Hiep), Rayendall Bitorina, Nico Safarov; Bart Kuijpers (54. Maarten Jan Belt), Hessel de Goeij, Thijs Janmaat; Jim van den Berg (75. Ali Coban), Tom Karst, Dylan Meijer

45. 1-0

67. 1-1 Maarten Jan Belt

78. 2-1

90+ 2-2 Maarten Jan Belt


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Breedte Jeugdtoernooi Zaterdag 1 juni
Veleka Logistics International Talent Tournament Weekend 8 en 9 juni
Bram Bartels Toernooi Zaterdag 15 juni
Feestje Klup van 100 Zondag 30 juni
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Bres [kopie]
De Jong [kopie]
BIN System [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Overhees [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Brouwer [kopie]
MidCoat [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Kostencheck [kopie]
Reijerse [kopie]
Bikedeals [kopie]
KOK [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Smorenburg [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Dijkstra [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Optimum [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Wonnink [kopie]
Actiforce [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Dam [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Boedelz [kopie]
Votrans [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Reto internetburo [kopie]
ING [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Heineken [kopie]
Hoogt [kopie]
Yourlease [kopie]
WeFulfil [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Hengel [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88