SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Sterk SO Soest wint van DSOV

SO Soest wint van SCH'44 en neemt afscheid

Dinsdag 22 mei 2018

Dat SO Soest van SCH'44 won, afgelopen zondag, was natuurlijk mooi. Maar de overwinning op de ploeg uit Harmelen was na afloop bijzaak. SO Soest kan aanstaande zondag bij PVCV op 53 punten komen. Dat is een kampioenswaardig aantal. Maar voor "De Blauwe Leeuwen" betekent dit 'slechts' de derde plaats. NVC en Kampong waren beter. In de directe ontmoetingen zeker, want die leverden SO Soest nul punten op. 

Voor komende zondag is het balanceren tussen hoop en vrees. Wint Kampong de derde periodetitel (dan moeten de Utrechters van kampioen NVC winnen) dan krijgt SO Soest de eerste periodetitel die op naam van NVC staat. Verliest Kampong zondag, dan gaat de derde periotitel hoogstwaarschijnlijk naar Elinkwijk en 'krijgt' Kampong de eerste periodetitel, als hoogst geëindigde ploeg. 

Het ging na afloop dus over gunnen en misgunnen en met een blik naar het komende seizoen waar sterkhouders als Maarten Jan Belt, Dylan Meijer en de drie jongens die vorig jaar van FC de Bilt ons team kwamen versterken, niet meer voor SO Soest uit zullen komen. 

SO Soest won ondertussen wel van SCH'44. De wedstrijd werd voorafgegaan met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Luc Bijker, Jan Vlaswinkel, Gerard Groosman en Martin van Leeuwen. Mensen die veel voor SO Soest betekend hebben en die de afgelopen weken ons ontvallen zijn. De ploeg speelde daarom ook met rouwbanden. 

De einduitslag was bij de thee al bepaald. In de 19de en 31ste minuut wist Ali Coban zijn doelpuntentotaal op te vijzelen. De spits had een aantal fraaie acties waarbij hij de handen op elkaar kreeg. Op slag van rust wist SCH'44 de spanning terug te brengen. Kort daarna de mooiste aanval van SO Soest: Maarten Jan zet de aanval op, hij speelt Tom Karst aan, die geeft een voorzet waarbij Ali de bal terugkopt op Maarten Jan. Vanaf vijf meter schiet de middenvelder in, keeper Nick Mansveld van SCH'44 redt miraculeus.

In de tweede helft had Soest de score uit kunnen bouwen. Maar de mooiste kansen werden niet verzilverd. Aan de overkant keepte Bram van der Duijs een prima wedstrijd. De jonge keeper zag zijn optreden beloond worden met de uitverkiezing tot Man of the Match. Hij verving wederom Jaime Hensen die kampte met een lichte blessure.

Na afloop blijkt dus dat SO Soest in de wachtkamer zit. Rayendall Bitorina vertelde het volgende aan jounalist Peter Pos van het AD: ,,Ik weet niet of het gunstig is dat NVC nu kampioen is geworden. Kampong mag ons niet echt. Ach we moeten zelf winnen van PVCV en dan zien we het wel. Wij willen graag promoveren, maar met het vertrek van Dylan, Maarten Jan, Steven, Bart en Tom worden wij er niet sterker op. De eerste klasse wordt lastig voor ons. Hoewel: LSVV versloeg ons vorig jaar in de nacompetitie en staat nu in de middenmoot. Die ploeg konden wij aan, dus het moet wel kunnen. Ach, we kijken wel wie er bij komen en wie er van het tweede doorkomen."

Trainer Gerrrit Plomp bevestigde het verhaal van Rayendall: ,,We zien het volgende week wel. Als Kampong zou moeten, dan was dat beter geweest voor ons. Nu is het hopen dat ze hun sportieve plicht doen tegen NVC. Wij hebben iets te weinig gescoord. Wordt het 8-2 dan heb je een uitslag die de verhoudingen beter weer had gegeven. Ik heb me tijdens de wedstrijd niet bezig gehouden met wat er op de andere velden gebeurde. Wij wilden gewoon winnen om die derde plaats vast te houden en verder zijn we afhankelijk van wat de rest volgende week doet. Elinkwijk kan ons nu in ieder geval niet meer inhalen. Ik ben trainer en zelf voetballer geweest en vind dat je altijd het hoogste moet nastreven. Dus als we kunnen promoveren, dan moet je daar voor gaan. Daarna zie je wel hoe het gaat. Mocht je in de eerste klasse komen en het niet redden, dan heb je sowieso een jaar ervaring op dat niveau. Wat mij betreft gaan we er voor."

Foto's: Peter Pos en Joop Verhoef

Opstelling SO Soest:

Bram van der Duijs; Jorney Kappenberg, Hessel de Goey, Rayendall Bitorina (75. Steven van den Berg) en Nico Safarov; Bas Tullemans, Maarten Jan Belt en Thijs Janmaat; Jim van den Berg, Ali Coban en Tom Karst (62. Dylan Meijer).

19. 1-0 Ali Coban

31. 2-0 Ali Coban

42. 2-1

Afscheid

Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van een aantal spelers en begeleiders:

Dylan Meijer

Dylan heeft vanaf de allerjongste jeugd bij SO Soest gespeeld. In het seizoen 2010/2011 maakte hij, als 18-jarige, zijn debuut in het eerste elftal. Al snel ontwikkelde hij zich tot een basisspeler. Het beste seizoen van Dylan was in het seizoen 2015/2016. In de eerste klasse scoorde hij maar liefst 15 goals. In totaal maakte hij 55 goals in competitie-, beker-, oefen-, en nacompetitiewedstrijden. Vooral die ene in de nacompetitie, de winnende 5-4 tegen VVIJ in 2013 kunnen wij ons nog goed herinneren. Dylan is al die jaren SO Soest trouw gebleven ondanks zijn verhuizing naar Amsterdam en ook ondanks een korte flirt met Hoogland. Dylan gaat voetballen in Amsterdam bij De Meer 2. 

Maarten Jan Belt

Maarten Jan speelt vanaf de C-juniorenleeftijd bij SO Soest. Daarvoor heeft hij bij VVZ en vier jaar bij FC Utrecht gespeeld. Maarten is misschien wel een van de beste voetballers die hier de laatste jaren heeft rondgelopen. Het is dan ook logisch dat hij op jonge leeftijd in het seizoen 2012/2013 zijn debuut maakte onder Aad van den Berg. Maarten viel op door zijn gedreven spel, zijn coaching en ook zijn doelpunten. Hij maakte 38 doelpunten voor SO Soest en het aantal dat hij heeft voorbereid zijn niet op de vingers van een compleet elftal te tellen. We zullen hem gaan missen, maar we begrijpen ook zijn keuze. Een wereldreis maken en je eigen wereld groter maken is een mogelijkheid die misschien maar één keer voorbijkomt.

Tom Karst, Steven van den Berg, Bart Kuijpers

Helaas hebben deze drie jongens die vorig jaar van FC de Bilt ons kwamen versterken te kennen gegeven dat zij volgend seizoen elders gaan voetballen. Dat is jammer, want hun komst heeft ons elftal zeker een kwaliteitsimpuls gegeven.

De ijzersterke verdediger Steven, de kilometervreter Bart en goalgetter Tom hebben hun positieve invloed gehad op dit seizoen. Wij wensen deze mannen veel succes in het vervolg van hun voetballoopbaan en hopelijk zien wij ze weer een keer terug op de velden van SO Soest.

Midas Dorrestein

Midas maakte zijn debuut in SO Soest 1 in het seizoen 2014/2015 in de uitwedstrijd bij Alphense Boys. Midas liet meteen een goede indruk achter. MIdas is een goede keeper die het podium van een eerste elftal ambieert. Zijn keuze voor AFC Quick valt dan ook te begrijpen. Natuurlijk zien wij hem graag ooit terugkeren. 

Meinze Hobo

Meinze is vanaf het seizoen 2015/2016 de verzorger van onze selectie geweest. De afgelopen drie seizoenen heeft hij ervoor gezorgd dat de spelers van SO Soest topfit binnen de lijnen kwamen. Elke week trouw aanwezig bij de wedstrijd en bij de trainingsavonden ook aanwezig. 

Yakup Karabiyik

Yakup kwam als geroepen aan de start van het seizoen om de vacante positie van elftalleider in te nemen. Altijd trouw aanwezig en fanatiek meelevend. Yakup is van grote waarde geweest voor het team en voor SO Soest.
 

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Hagen VakantieXperts [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Dam [kopie]
Overhees [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Van Hengstum [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
WeFulfil [kopie]
Heineken [kopie]
Bikedeals [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Kostencheck [kopie]
Wonnink [kopie]
Dijkstra [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Smorenburg [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
ING [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
KOK [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Hoogt [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
MidCoat [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Optimum [kopie]
BIN System [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Votrans [kopie]
Bres [kopie]
Brouwer [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
De Jong [kopie]
Hengel [kopie]
Boedelz [kopie]
Postcodestroom [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Yourlease [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Reijerse [kopie]
Actiforce [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88