SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Sterk SO Soest wint van DSOV

Seizoen voorbij na nederlaag bij Spartanen

Zondag 03 juni 2018

Het toetje kwam vorige week toch wat onverwacht. Een week later, na twee keer drie kwartier in Wognum is het dessert inmiddels op. SO Soest verloor met 3-0 van SV Spartanen dat daardoor verder mag in de nacompetitie. SO Soest start na de zomervakantie weer in de tweede klasse en dat na een seizoen waarin een karrenvracht aan punten werd binnengesleept.

Toen SO Soest in 2014 kampioen werd van de tweede klasse behaalde het 53 punten. Het exacte aantal werd ook in deze jaargang gehaald, alleen leverde dat slechts een derde plaatst en dus een periodetitel op. De verhoudingen in deze klasse lagen erg scheef, een feit dat door aanvoerder Hessel de Goeij al werd opgemerkt in een interview. De bovenste vijf ploegen zijn van goed niveau en kunnen waarschijnlijk meekomen in (de onderste helft van) de eerste klasse, de andere ploegen hebben dit seizoen gestreden tegen degradatie.

SO Soest behoorde tot de drie beste ploegen van de afdeling, maar juist in de topwedstrijden tegen de andere topploegen werd er niet thuisgegeven. Tegen de concurrenten uit de top-4 (NVC, Kampong en Hooglanderveen) werd maar één overwinning gehaald.

Dat euvel om het tegen gelijkwaardige ploegen net niet waar te maken was ook deze zondag te zien bij het treffen tegen de nummer twee uit 2A SV Spartanen. Qua volume had SO Soest dankzij de jeugdige aanhang een morele voorsprong te pakken. Met vuurwerk, spandoeken, rookbommen en veel kabaal werden “De Blauwe Leeuwen” bij de aftrap begroet.

SO Soest, zonder de zieke Maarten Jan Belt, begon afwachtend. Lange ballen op de spitsen Ali Coban en Tom Karst werden eenvoudig gepareerd door het sterke centrale verdedigingsduo van de thuisploeg. De tegenstander stak de eerste helft goed in elkaar. Compact spelend waarbij elke tweede bal werd gewonnen en in de omschakeling was de ploeg messcherp in de counter.

Soest liep dik in het mes. De twee goals van Spartanen, nog voor rust gescoord, kwamen beiden via de rechterkant van de thuisploeg. Op snelheid werd de Soester verdediging geklopt en beide keren was Bram van der Duijs kansloos.

In de tweede helft, met Stan Klarenbeek en Steven van den Berg als invallers, kreeg Soest weer wat kleur op de wangen. De ploeg was een aantal keer dicht bij de aansluitingstreffer en gezien het spelbeeld was dat verdiend geweest. Het is koffiedik natuurlijk, maar wat als de keeper van Spartanen niet zo katachtig gereageerd had op de inzetten van Steven van den Berg en Tom Karst? Dan was de tweede helft waarschijnlijk meeslepender en spannender geweest. Nu kabbelde de wedstrijd naar het einde. Tien minuten voor tijd viel met de derde goal de wedstrijd defintief in het slot.

Mooie geste van de aanvoerder van Spartanen. Hij bedankte de luidruchtige aanhang van SO Soest. De jeugdige Soesters zorgden inderdaad voor sfeer langs de lijn. Daar lag het niet aan.

Spartanen mag verder in de nacompetitie en ontmoet HSV uit Heiloo. In de andere rondes werden zowel Hooglanderveen als Kampong uitgeschakeld tegen respectievelijk Assendelft (2-1) en De Zouaven (3-1). Dat betekent dat wij deze ploegen komend seizoen weer terug zien. Met AFC Quick daar ook bij staan er in ieder geval een aantal leuke derby’s op het programma.

Voor Dylan Meijer, Steven van den Berg en Tom Karst was dit de laatste wedstrijd die zij (voorlopig?) voor SO Soest gespeeld hebben. Maarten Jan Belt en Bart Kuijpers hadden dat reeds eerder gedaan. Wij wensen deze mannen nogmaals veel succes in hun persoonlijke en sportieve leven.

Opstelling SO Soest: Bram van der Duijs; Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij (46. Steven van den Berg), Rayendall Bitorina, Nico Safarov; Jim van den Berg, Bas Tullemans, Dylan Meijer, Thijs Janmaat (46. Stan Klarenbeek); Tom Karst, Ali Coban

10. 1-0

35. 2-0

80. 3-0

Tekst: Peter Beijer

Foto's: Marc van der Duijs en Peter Beijer


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Jager Bokdam De Visser [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
ING [kopie]
Heineken [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Wonnink [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
MidCoat [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Dam [kopie]
Overhees [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Bikedeals [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Bres [kopie]
Van Hengstum [kopie]
BIN System [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
De Jong [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Boedelz [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Kostencheck [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Hengel [kopie]
Yourlease [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Smorenburg [kopie]
KOK [kopie]
Dijkstra [kopie]
Brouwer [kopie]
Reijerse [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Votrans [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Actiforce [kopie]
WeFulfil [kopie]
Optimum [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Hoogt [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88