JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Ruime overwinning op KDO

Zondag 03 november 2019

De eerst helft liet SO Soest sprankelend voetbal zien tegen laagvlieger KDO. Het stond 'slechts' 2-0 tijdens de theepauze. Na de rust werd de wedstrijd spannend toen KDO binnen een minuut van 3-0 op 3-2 kwam. In de slotfase werd de marge hersteld en liep Soest uit naar een dikke overwinning, 5-2.

De eerste helft was SO Soest oppermachtig tegen KDO. Daar leek het de eerste minuten overigens niet op, toen de achterhoede wat kansen weggaf en Stijn Waals tot zijn opluchting de bal op de lat zag komen. Maar na de slordige openingsfase was SO Soest heer en meester en stormde het in een verbazingwekkend hoog tempo over KDO heen. De ploeg leek onvermoeibaar en zette de tegenstander vast op de eigen helft.

Na 22 minuten zorgde Thijs Janmaat voor de openingstreffer. Geïnspireerd door trainer René van der Kooij, die goedkeurend coachte: 'van mij mag je het proberen' kiezelde de linksback een vrije trap vanaf twintig meter stijf de kruising in.  Soest bleef na de wonderschone treffer het doel zoeken en de kansen regen zich aaneen. Slechts één werd er benut. Uitblinker Jordy Stins slalomde zich door de verdediging en rondde beheerst af.

In de kleedkamer zag trainer René van der Kooij een ploeg die er heel wat kilometers had opzitten. ,,Die jongens zijn zo gretig dat ze nauwelijks af te remmen zijn. Even temporiseren zit er niet in", vertelde de trainer na de wedstrijd. ,,Het gevaar is dat een ploeg zijn krachten verliest en wanneer je gemakkelijk op 3-0 komt denk je dat het op 80% kan."

Inderdaad: de tweede helft begon voortvarend met een kans voor Ali Coban en kort hierna de 3-0 van opnieuw Jordy Stins. Een afgeslagen corner werd van buiten de zestien hard en laag ingeschoten. Maar hierna leken de krachten uit de ploeg te vloeien. Binnen een minuut wist KDO de marge te verkleinen van drie naar één.

Het beloofde dus nog spannend te worden, maar opmerkelijk genoeg kwam Soest hierna niet meer in de problemen. Sterker nog: het spel van de eerste helft werd weer bij vlagen benaderd en in de gutsende regen kreeg de thuisploeg een aantal kansen om de score uit te breiden.

Dat lukte pas in de slotfase. Mitchell Zwart kopte een corner van Jorney Kappenberg tegen de touwen en in de blessuretijd zorgde de ene invaller, Sinan Bayzan, voor een voorzet op maat die door de andere invaller, Meme Dore Aminata, met zijn dijbeen over de keeper werd gekruld.

Trainer René van der Kooij was een tevreden man. ,,In de eerste helft kan je zien dat we met dit elftal stappen hebben gemaakt."

Komende zondag is de uitwedstrijd tegen DWS. Daarna volgt een vrije zondag.

Opstelling SO Soest: Stijn Waals; Thijs Janmaat, Jorney Kappenberg, Mitchell Zwart; Jordy Stins, Rayendall Bitorina, Bas Tullemans, Miquel van Ginkel (63. Simon van der Leeden), Giovanni Nicolaas; Corne Parol (84. Sinan Bayzan), Ali Coban (78. Meme Dore Aminata)

22. Thijs Janmaat 1-0
37. Jordy Stins 2-0
51. Jordy Stins 3-0