Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

WINST O19 1 IN OEFENWEDSTRIJD TEGEN SDO O19 1

Zondag 22 oktober 2017

Na de teleurstellende nederlaag vorige week voor de competitie tegen VVZA O19 1 was het afgelopen week proberen om iedereen weer fit te krijgen voor de oefenwedstrijd tegen SDO O19 1. Dit lukte wel bij Miquel en Koen, die gewoon konden spelen, maar voor Badr, Mihill,  Anass en Faouzi kwam de wedstrijd te vroeg. Met Oscar nog met vakantie werd een beroep gedaan op Jip (O19 3) en Tom en Mevlut uit de O19 2.  Jip en Tom konden direct in de basis beginnen. SDO had ook de nodige personele problemen waardoor het aan beide kanten in het begin wat onzeker over kwam.  Omdat het achterin met Jip, Dave, Wouter en Koen redelijk op slot zat kregen onze jongens al snel de overhand en zakte SDO in om met de linies kort op elkaar het Soest moeilijk te maken. Ricardo zette halverwege de 1e helft goed druk op de bal en zette Miquel middels een steekpass voor de doelman, die de bal tot hoekschop verwerkte, de hoekschop van Ticho kwam strak bij de 2e paal waar Koen de bal over het doel kopte. Kort daarna een rustige opbouw aan Soest-zijde met weinig druk van SDO. Hierdoor kwam Wouter vrij en draaide hij vanaf rechts iets naar binnen waarna hij de bal met links vanaf ongeveer twintig meter in de verre hoek binnen schoot 1-0. In de 2e helft maakte Mevlut zijn debuut en hij deed dit net als Jip en Tom prima. In de 2e helft een meer gelijkwaardige wedstrijd, enkele malen moest Sten optreden door uit zijn doel te verdedigen en aan het einde van de wedstrijd had Soest geluk toen een hoge bal over Sten heen via de lat over ons doel heen ging. Daarvoor enkele kansen op een grotere voorsprong. Miquel schoot te gehaast naast het doel na een pass van Simo en Mevlut schoot goed in da een voorzet van Dion. De doelman voorkwam een doelpunt. Al met al een nuttige oefenwedstrijd, met prima ondersteuning uit de O19 2 en O19 1, volgende week weer competitie de derby aan de Eemweg tegen VVZ’49 O19 1, te 15.00 uur.  We hebben nog wat goed te maken na de tegenvallende wedstrijd tegen VVZA!!