JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

JO9-6 Het voelt goed!

Maandag 01 maart 2021

Zaterdagmorgen mochten we na een weekend rust en een weekend in de sneeuw en op het ijs weer lekker het veld op. Helaas kon Juliëtte er vandaag niet bij zijn, maar de rest had er zin in en iedereen was overtuigd dat winnen toch echt mogelijk moest zijn vandaag. Zou de winst dan voor het eerst eens voor ons zijn? Want ondanks dat er bijna altijd volmondig geroepen wordt dat het om het plezier gaat, waar wij als leiders heel trots op zijn, is winnen toch wel erg leuk. Het voelde goed!

De wedstrijd begon, en hoe?! Na nog geen 2 minuten wist Casper de score al te openen, wat een start! Dit smaakte uiteraard naar meer, en wederom was het Casper die wist te scoren, 0-2. Na een goede kans voor Zoë  en een schot van de tegenpartij dat maar net naast ging, scoorde Casper zijn 3e doelpunt, hattrick!

Nog steeds bleven we de aanval opzoeken en wist Zoë een mooie steekpass op Tim te geven, maar dit werd doorzien door de keeper.

Na een corner van Mick kwam de bal voor de voeten van Zoë, maar ook die bal werd gestopt.

Even werd er vergeten dat er ook nog steeds verdedigd moest worden, maar gelukkig werd het heel goed samen met keeper Stan opgelost.

Kain, die zooooo graag wilde scoren, leek na een diepe bal alleen voor de keeper te komen, maar de keeper wist snel de bal weg te werken.

Opeens lag er een enorm gat in de verdediging en Mick kon daar in zijn eentje niet veel aan veranderen. Dus daar was het tegendoelpunt 1-3.

Met deze stand gingen we de rust in. We hadden weinig te bespreken, want ondanks dit tegendoelpuntje ging het gewoon hartstikke goed!

Vol goede moed werd de 2e helft gestart. Stan wilde graag blijven keepen, dus geen keeperswissel dit keer.

Al snel wist Casper een voorzet op Kain te geven, maar daar zat een been van de tegenstander tussen, dus er werd wel gescoord, maar een eigen doelpunt 1-4.

De tegenstander ging er weer volop tegenaan en zette Stan en onze verdediging regelmatig aan het werk. Stan wist goed te redden, maar kon twee tegendoelpunten niet voorkomen 3-4.

Oei, ze kwamen terug….het zal toch niet?

Na een goede aanval werd de bal achter de lijn gewerkt en dus kregen we een corner. Die werd uitstekend door Bodhi voor het doel gelegd, waar Zoë hem binnen kon werken, 3-5.

Nog even volhouden, de winst werd al geroken!

In de laatste 10 minuten moest Stan nog een paar keer flink zijn best doen, wat hij prima deed.

Casper kreeg weer een hele goede kans, helaas stond de paal in de weg.

De tegenstander lukte het nog een mooie aanval op te zetten en daar wisten ze ook uit te scoren 4-5.

En toen….klonken de “verlossende” woorden: Einde wedstrijd!

Het goede gevoel van vandaag bleek te kloppen, we hebben GEWONNEN! Voor het eerst, wat een feest! Dit smaakt naar meer, maar zoals altijd gezegd, het plezier is het belangrijkst!

Dank aan de JO9-4 voor de sportieve wedstrijd!

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur