JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

SO Soest JO17-1 geeft niet thuis

Zondag 31 oktober 2021

Zaterdag 30 oktober - een mooi affiche SO Soest JO17-1 tegen de lijstaanvoerder DVV uit het Gelderse Duiven. Een wedstrijd waarin de bewoners van de Bosstraat konden laten zien waar ze stonden.

Iets later dan gepland floot de scheidsrechter om 12:40 uur voor de aanvang van de wedstrijd onder overigens erbarmelijke weersomstandigheden.

Onder het toezicht van een goed gevulde tribune deed de thuisploeg de eerste helft niet aan klantenbinding. Het waren de gasten die de bovenliggende partij waren. De belangrijkste ingrediënten waren afwezig; inzet en beleving. Zonder deze 2 wordt het nagenoeg onmogelijk een wedstrijd te winnen.

Ondanks een goede trainingsweek, een heldere wedstrijdbespreking misten een groot deel van de spelers net datgeen wat je nodig hebt als ploeg om het spel naar je hand te zetten.

DVV zal niet het predikaat krijgen van een attractief goed spelende ploeg maar wel die van “zeer effectief”. Met het continu spelen van de lange bal werden hun vleugelflitsers gezocht waar de verdediging van Soest haar handen vol had.

Al 10 minuten na aanvang lag het leder al achter de wederom prima acterende goalie David. Het voordeel dat die bal al zo vroeg tegen de touwen zat is dat er nog 70 minuten resteerden om de 0-1 achterstand weg te poetsen.

Met een 0-1 stand mochten beide teams na 40 minuten van de leidsman de thee gaan opzoeken.

Na een pittige bespreking in de rust begon de thuisploeg getergd aan het 2e bedrijf. Het waren de blauwe leeuwen die het initiatief namen en de lakens de eerste 15 minuten uitdeelden. Helaas bleef de beloning uit en breiden de gasten uit Duiven de voorsprong uit naar 0-2.

Soest zou Soest niet zijn om het hoofd te buigen en 2 minuten later was het Tom die de keeper verschalkte en de 1-2 op het scorebord liet aantekenen. Daar waar iedereen had verwacht dat de geest terug zou zijn bij SO Soest en de 2-2 in de maak zou zijn, bleef een slotoffensief uit en was het DVV die 10 minuten voor het einde de nekslag uitdeelde en de einduitslag van 1-3 bepaalde.

Komende zaterdag 6 november, 15:00 uur, op het hoofdveld in Spakenburg een nieuwe uitdaging tegen de directe concurrent die de 3e plaats bezet; Spakenburg JO17-1 - SO Soest JO17-1. Het team die namens Soest in de hoogste klasse uitkomt ( Divisie 7 ) kan uw steun absoluut gebruiken!

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur