Toch nog volle winst voor SO Soest bij Vriendenschaar

Zondag 18 maart 2018

In de 89ste minuut schoot Maarten Jan Belt een vrije trap loepzuiver en buiten bereik van de keeper op de kruising. De rebound leek een prooi voor Ali Coban, maar de spits van Soest miste de opgelegde kans. Een paar tellen later lag de bal aan overkant in het doel en leek SO Soest op weg naar puntverlies. De revanche van Ali smaakte goed, want diep in blessuretijd maakte hij alsnog zijn doelpunt en kon SO Soest na een koude middag schadevrij naar Soest reizen, 2-3.

Onder Siberische omstandigheden was goed voetbal nauwelijks mogelijks. De wind had vrij spel op het oude kunstgrasveld en de term flipperkastvoetbal was van toepassing op het vertoonde spel.

Soest begon goed aan de wedstrijd en Tom Karst kreeg in de eerste speelminuut al een opgelegde kans. Maar naarmate de wedstrijd vorderde nam de thuisploeg het initiatief over. Soest kwam een paar keer goed weg. De paal kwam Jaime Hensen eenmaal te hulp en een fraaie aanval van de tegenstander werd met een goal afgerond die werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Een domper voor SO Soest was de blessure van aanvoerder Hessel de Goeij. Al vroeg in de wedstrijd moest hij zich laten behandelen en na tien minuten ging hij dan toch naar de kant. Stan Klarenbeek kwam voor hem in het veld. Met Rayendall Bitorina nu op de positie van centrale verdediger en Stan op het middenveld kende Soest een goede fase. Kort voor rust kwam Soest op voorsprong. Een vlotte aanval waarbij Bart Kuijpers het eindstation was.

Na de rust leek Soest direct orde op zaken te stellen. Tom Karst kopte knap in, maar de keeper had een onwaarschijnlijke redding op de inzet. Ook de rebound werd niet binnengeschoten. Soest kreeg in de tweede helft meer ruimte. Vriendenschaar zocht de aanval en in de counter kon Soest wat terug doen. Toch waren er niet veel kansen, aan beide zijden, te noteren. De eerder genoemde omstandigheden zorgden niet voor hartverwarmend voetbal.

Het venijn zat in de slotfase van de wedstrijd. In de 80ste minuut krulde Maarten Jan Belt de bal fraai in de bovenhoek en leek met de 0-2 de wedstrijd in het slot. De spanning kwam echter direct weer terug toen Vriendenschaar vanaf de aftrap een aanval opzette die doeltreffend afgerond werd. Tom Karst had kort hierna nog een mogelijkheid voor de 1-3, maar hij stuitte op de keeper.

Het bleef spannend tot diep in blessuretijd. Die blessuretijd was al lang en breed aangebroken toen Vriendenschaar de gelijkmaker scoorde, terwijl enkele momenten daarvoor Maarten Jan de bal op de kruising had geschoten en Ali de rebound miste. Een domper was in de maak. De thuisploeg leek zelfs op jacht te gaan naar de overwinning. Daar dacht Ali Coban anders over. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje en voor de doelman van Vriendenschaar maakte hij geen fout. De bal leek houdbaar, maar waar de doelman eerder zo goed optrad, moest hij nu het antwoord schuldig blijven. 2-3 in de slotseconden. Soest kwam goed weg deze middag, maar boekte collectief een uitstekende overwinning.

Volgende week weer een uitwedstrijd. De reis gaat nu naar IJsselstein waar tegenstander VVIJ de gastheer is.

Meer foto's genomen door de fotograaf van Vriendenschaar: Foto's

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij (25. Stan Klarenbeek), Gido de Hiep, Nico Safarov; Bart Kuijpers, Maarten Jan Belt, Rayendall Bitorina, Thijs Janmaat; Ali Coban, Tom Karst

42. 0-1 Bart Kuijpers

80. Maarten Jan Belt 0-2