JO11-2 presteert naar vermogen.

Maandag 26 maart 2018

SO Soest JO11-2 v Amsvorde JO11-1, 2-6 (1-2)

Soest, 24 maart 2018, voorafgaand aan de ontmoeting met Amsvorde waren er grote zorgen bij de begeleiding. Luca is aan het herstellen van zijn voorspoedige operatie, Tariq is nog steeds geblesseerd, Kay was een weekend weg en Dean had zijn enkel verzwikt en kon dus ook niet meedoen. Bram en Merijn van JO11-4 wilden ons team uit de brand helpen en ze deden dat met verve, bedankt jongens. Amsvorde JO11-1 is een solide team,  minstens even sterk als wij vandaag. De voorbereiding en de warmup verliepen zoals we eigenlijk altijd doen, Bram en Merijn moesten even wennen maar hadden het al snel in de gaten.

De eerste 10 minuten waren voor SO Soest, we speelden eenvoudig en makkelijk, alleen voor het doel van Amsvorde begonnen we voor moeilijke oplossingen te kiezen waardoor de goals uitbleven. Kansen waren er zat en waar het ons niet lukte om te scoren deed Amsvorde het maar zelf. Op het tikje van de verdediger had de keeper van Amsvorde niet gerekend, een gelukje voor ons, 1-0. Wel verdiend want we hadden het beste van het spel. Dat bleef ook nog even zo want eigenlijk was de eerste helft voor ons.

Doelpunten bleven bij ons echter uit want Quincy en Hidde maakten het zichzelf en elkaar te moeilijk om te scoren. Waren we een beetje wakkerder en koelbloederiger in de aanval dan zou er geen vuiltje aan de lucht zijn. Amsvorde was dat duidelijk wel en ondanks onze sterke verdediging en de aanmoedigingen van Luca en de ouders wisten ze twee keer te scoren waardoor de ruststand van 1-2 moest worden genoteerd. Geen man overboord en we gingen na de thee dan ook onverdroten voort.

Amsvorde werd sterker terwijl we achterin wat meer moeite kregen. Kansen kregen we in de tweede helft minder, in de laatste minuten van de wedstrijd toen Amsvorde wat was uitgeraasd kregen we iets meer grip op de wedstrijd. We konden nog een doelpunt maken, eindstand 2-6. Op basis van de tweede helft was de uitslag terecht.

We sluiten een inspannende periode af met veel wedstrijden en intensieve trainingen. We oefenden met JO11-1 11v11 tegen JO12-2 en gemixed met JO11-1 een oefenpartij 8v8 voor de KNVB, regio West I, zaterdag speelden Luciano, Quincy en Hidde ook nog mee met de JO12-2. Erg leuk allemaal, maar druk, volgend weekend vrij en daarna pakken we de draad weer op. Goed trainen is de sleutel tot goed spel en goed spel is weer de sleutel tot een overwinning, maar het begint dus met goed trainen. Goed trainen is de sleutel tot, of had ik dat al gezegd.......