SO Soest kan niet winnen van hekkensluiter PVC

Zondag 13 mei 2018

Op het kletsnatte sportpark van PVC had SO Soest moeite met hekkensluiter PVC. De tegenstander kwam veel beter voor de dag dan in de heenwedstrijd toen Soest geen kind had aan de Utrechters. Het werd toen 5-0. Zondag kon SO Soest pas in de slotfase gelijkkomen. De ploeg had pech dat maar liefst vier treffers werden afgekeurd.

Bram van der Duijs maakte een verdienstelijk competitiedebuut bij SO Soest. De jonge doelman stond op het wedstrijdformulier omdat eerste keus Jaime Hensen herstellende was van een voetontsteking.

De wedstrijd startte gezapig. Beide teams wisten nauwelijks doelrijpe kansen te creëren. De eerste mogelijkheid was voor PVC, maar Bram van der Duijs redde bekwaam. Soest had een veldoverwicht en wist PVC op eigen helft vast te zetten. Dat resulteerde na een half uur spelen in een grote mogelijkheid. De bal werd bij een scrimmage tot vier keer toe van de lijn gehaald. Even hiervoor was tot twee keer toe een goal van SO Soest geannuleerd vanwege vermeend buitenspel.

De verdiende openingsgoal kwam toch. Maarten Jan Belt werd gevloerd binnen de zestien meter en Hessel de Goeij mocht aanleggen voor de elfmetertrap. De aanvoerder schoot de bal feilloos binnen. Vier minuten later stond het alweer gelijk. Een tegenstander kwam uit de rug van Maarten Jan lopen en vrij voor het doel wist hij Bram van der Duijs met een fraaie stiftbal te passeren. Soest bleef de aanval zoeken en op slag van rust was Jim van den Berg het eindpunt van een goede aanval. Zijn inzet spatte op de lat.

Tijdens de tweede helft gingen de hemelsluizen open en werd het op het veld bijna net zo nat als in het naastgelegen kanaal. Soest kreeg genoeg kansen om op voorsprong te komen, maar de laatste beslissende voorzet was net niet scherp genoeg. Een goal van Jim van den Berg werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Een speler van PVC ging hard door op Bram van der Duijs en hij ontving hiervoor zijn tweede gele kaart. Voor Bram was de harde botsing een pijnlijke herinnering aan de bekerwedstrijd die hij met SO Soest tegen Woudenberg speelde aan het begin van dit seizoen. De botsing toen leverde de keeper een retourtje ziekenhuis en een langdurige blessure op. Nu viel de schade gelukkig mee en kon Soest met elf man tegen het tiental van PVC voor de overwinning gaan.

Dat viel echter tegen, want de tegenstander bleef messcherp in de counter. In de 82ste minuut werd een van die snelle aanvallen beloond met een goal.

Soest leek op weg naar een nederlaag. Maar het slotoffensief was veelbelovend. Ali Coban schoot venijnig raak en de schade was weer hersteld. Een paar minuten later leek invaller Dylan Meijer de winnende goal binnen te schieten, maar ook deze treffer haalde de goedkeuring van de scheidsrechter niet. De leidsman, die overigens prima floot, had in de aanloop naar deze treffer een overtreding geconstateerd.

Door dit gelijke spel wordt het nog spannend of SO Soest de derde plaats kan vasthouden. Die plek geeft waarschijnlijk recht op het overnemen van de eerste periodetitel van de aanstaande kampioen NVC. Dan moet Kampong overigens wel de derde periodetitel winnen. Aanstaande zondag, eerste Pinksterdag, volgt de zware thuiswedstrijd tegen SCH’44.

Opstelling SO Soest: Bram van der Duijs; Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij (80. Gido de Hiep), Rayendall Bitorina, Nico Safarov; Bas Tullemans, Maarten Jan Belt, Jim van den Berg (76. Dylan Meijer), Thijs Janmaat; Ali Coban, Tom Karst

31. Hessel de Goeij 0-1