S.O. SOEST O19 1 LAAT KANSEN LIGGEN TEGEN VVZA O19-1

Zondag 15 oktober 2017

Na drie makkelijke winst partijen was VVZA O19 1 de volgende tegenstander in de competitie. Je weet vooraf dat VVZA er alles aan zou doen om een goed resultaat te halen tegen de koploper Soest, ook omdat de ploeg niet sterk was begonnen aan de competitie en even wat recht wilde zetten. VVZA liet Soest komen, zij zakten in en loerden met enkele snelle aanvallers op de counter. Hoewel onze mannen niet het beste spel lieten zien was er wel een veldoverwicht en kwamen er kansen. Dion die goed werd weggestuurd door Koen, schoot te zacht in en Badr schoot na een individuele actie tegen de paal. Hierna was het VVZA, uit een vrije bal werd de bal in de korte hoek geschoten en was het geluk aan Soest-zijde toen de bal via de paal terug het veld in kwam. Kort daarna werd Badr tijdens een actie onderuit gehaald in het strafschopgebied, strafschop volgens de bank en spelers, maar de scheidsrechter dacht er anders over, helaas. Voor de rust nog genoeg kansen om op voorsprong te komen maar de scherpte ontbrak, waardoor er ook verkeerde beslissingen genomen werden voor het doel van VVZA.  De wil om duels te winnen, o.a. bij hoge ballen, ontbrak. Kort na de rust toch de voorsprong voor Soest. Badr veroverde de bal en zag de ruimte bij Miquel die op snelheid goed in schoot 1-0. Kansen voor Anass en Mihill leverde niet de 2-0 op. Het noodlot sloeg toe in de 78e minuut, Badr viel hard op de grond en moest met hoofd- en nekklachten met de ambulance richting ziekenhuis. Geen wisselspelers meer op de bank en daarna met 10 man verder. VVZA rook zijn kansen en overrompelde Soest in de laatste 12 minuten. Sten kon de eerste drie doelpunten tegen uit het net halen. Eindstand 1-3. Na onderzoek mocht Badr gelukkig weer naar huis, hoofd- en nekklachten zullen nog wel even voortduren maar geen verdere schade. De nederlaag kwam hard aan en is hopelijk het moment dat de groep gaat beseffen dat 100% inzet de eerste vereiste is om wedstrijden te winnen. Gelukkig voor enkele spelers met een blessure twee weken om te herstellen voor de volgende competitiewedstrijd op 28 oktober 2017, te 15.00 uur  uit aan de Eemweg tegen VVZ’49 O19 1. Volgende week thuis om 10.00 uur de oefenwedstrijd tegen hoofdklasser S.D.O. O19 1.