Hoogland JO 15-1 – SO Soest JO 15-1  2-0  (1-0)

Maandag 20 november 2017

Afgelopen zaterdag mocht de JO 15-1 de topper spelen tegen Hoogland. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft een veel sterker Soest , welke helaas vergat om de trekker over te halen. Na rust was het in elk geval van onze kant niet om aan te gluren.

Zoals gezegd begonnen we met veel enthousiasme aan de wedstrijd. Dit resulteerde ook in kansen voor onze voorhoedespelers, maar zoals wel vaker dit seizoen hebben wij moeite om tot scoren te komen. Hoogland was exact één keer gevaarlijk in de eerste 20 minuten. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Hoogland. Helaas werd deze wedstrijd beslist door twee momenten. Deze momenten vielen niet in ons voordeel uit. Een sprintduel tussen de fysiek sterke Emre en de lichte rechtsbuiten werd in het voordeel beslist van Emre. Helaas zag de man in het zwart iets wat voor de rest niemand zag. De vrije bal vloog tegen de netten aan. 1-0 achter dus bij de eerste bal op goal in de eerste helft. Het was ook de enige bal op onze goal in deze eerste helft.

Maar gelukkig kwamen wij na 29 minuten op gelijke hoogte... dachten wij. Uit een vrije trap van Matthieu kwam de bal via de muur bij Jort terecht. Jort schoot de bal onberispelijk binnen. Helaas had de grensrechter van Hoogland nog nooit van Fair Play gehoord en stak zijn vlag in de lucht. Uit beelden is duidelijk te zien dat er totaal geen sprake was van buitenspel. Deze man presteerde het om  in de tweede helft nog twee keer te vlaggen, waarbij hij ook twee keer compleet mis zat.

In de rust duidelijk gemaakt dat we alleen invloed hebben op ons eigen spel en dat we aan zaken waar we geen invloed op hebben ook geen energie moeten besteden. Na rust was het net als het weer bar en boos. Alle ballen werden door het midden gespeeld en daar stond bij Hoogland de beste speler van het veld. Dus dat was een kansloze missie. De afspraak was om via de zijkanten te spelen. Hoogland scoorde nog een mooie goal. Laten we zeggen dat de nederlaag niet nodig was. Laten we zeggen dat wij niet heel gelukkig waren met de beslissingen van de scheidsrechter en de assistent scheidsrechter. Maar laten we vooral naar ons zelf kijken en dan moeten we concluderen dat we de tweede helft weer vervallen in oude fouten en te weinig de absolute wil hebben om te winnen. Een harde les.

Komende zaterdag komt Hercules op bezoek. Een mooi moment om te laten zien dat we het wel kunnen, want dat zien wij op elke training. Laten we ook met zijn allen afspreken dat we iedereen met respect behandelen. Dit geldt voor supporters maar ook voor spelers en de begeleiding. Emotie mag, maar het moet niet doorslaan.